Editio Live

Op 12 september waren ruim dertig liefhebbers van koken en schrijven aanwezig bij het Culinair College, georganiseerd door Editio in samenwerking met NRC Academie. Joël Broekaert, culinair recensent en programmamaker gaf een college over smaken en proeven en liet zijn toehoorders met snoepjes, gedroogde tomaten en wijnen ervaren hoe smaak zich in je mond ontwikkelt.
Kookboek-expert Jonah Freud gaf een tour de horizon over het aanbod van kookboeken, met veel praktische tips over waar je op moet letten als je besluit een kookboek te gaan schrijven.

Het Culinair College was de start van een reeks cursussen ‘Maak je eigen kookboek’, onder begeleiding van Jonah.

Op 15 september vond op het landgoed van de Internationale school voor wijsbegeerte de live kick-off van de cursus ‘Maak de opzet voor je filosofische boek’, plaats. Tutor Marc van Dijk ging met de cursisten in gesprek over hun boek-idee. Filosoof en schrijver Désanne van Brederode deed uit de doeken waardoor zij zich laat inspireren en voor welke valkuilen de filosofische schrijver zich moet hoeden. Isvw-uitgever Erno Eskens gaf tips voor de pitch die de cursisten na afloop van de cursus gaan doen, terwijl Editio oprichter Bob van der Burg het online cursus systeem toelichtte waar de cursisten in zes weken hun opzet gaan ontwikkelen.

 

Op 22 november is er een nieuw Editio Live event: een collegedag over Storytelling, met Editio tutors Manon Uphoff en Thomas Verbogt en Storyteller Theo Hendriks.

 

5 schrijvers die een gastrol spelen in eigen boekverfilming

Verdieping / 27 september 2017

De geheimen van het dichten

Verdieping / 11 februari 2015

Ferrari’s in de hemel

Verdieping / 5 februari 2016