Aan de slag met poëzie

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent dat heel Nederland weer loopt te denken, wat voor gedichten ze moeten schenken. Wil jij weten hoe poëzie echt werkt en een gedicht beter kan? Lees dan onze tips voor het lezen, schrijven en begrijpen van (goede) poëzie.

 

Jos Versteegen – De bliksem in je pen

In dit boek helpt dichter en tutor Jos Versteegen je met de juiste dichterlijke keuzes maken. Dichten kun je leren. Aan de hand van verschillende technieken en voorbeelden legt Versteegen uit hoe je emoties kan overbrengen in een gedicht en hoe je op een beeldende manier kan schrijven. Zo heb je deze Sinterklaas geen online rijmwoordenboek meer nodig.

Rupi Kaur – Homebody

Na Milk and Honey en The Sun and Her Flowers verscheen afgelopen week de derde dichtbundel van Rupi Kaur. Zij weet in haar toegankelijke poëzie als geen ander moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, waarmee ze vooral een jonge doelgroep bereikt.

Ellen Deckwitz – Dit gaat niet over grasmaaien

Naast zelf dichten, schrijft Deckwitz ook over het lezen en begrijpen van poëzie. Want hoe kun je poëzie eigenlijk het beste lezen? In dit boek biedt Deckwitz een helpende hand en neemt de lezer mee langs de vele ontroerende, dramatische, hilarische en verbeeldingsrijke paden die de poëzie rijk is.

Wil je zelf aan de slag met poëzie? Binnenkort start de cursus  Poëzie schrijven’ begeleid door Jos Versteegen. Nu, in de maand van de poëzie tot en met Sinterklaas 15% korting. Vul bij het bestellen (bij couponcode) de kortingscode Nov15 in.