Magazine Schrijf, leer, inspireer

Inzending schrijfopdracht – “Camel zonder filter”

Onlangs kwam de schrijfopdracht over perspectieven online. Tussen de inzendingen zat het verhaal van Veronique van Zanten, een jaren 70 verhaal vanuit verschillende perspectieven beschreven. Lees het hieronder. 

Lees verder

Meesterlijk formaat – Inzending schrijfopdracht

Onlangs kwam de schrijfopdracht over 'de reiskoffer' online. Lees hier één van de inzendingen.

Lees verder

Korte workshop ‘stijl’ uit de Masterclass schrijven

Vorige week vond de Masterclass schrijven plaats in Spanje. Cursisten werkten daar elke dag aan hun manuscript en volgden workshops. Vandaag lichten we één van deze workshops uit om zelf mee aan de slag te gaan: de workshop 'stijl'.

Lees verder

Door wie laat jij je tekst lezen?

Een leesrapport door een Editio-redacteur geeft je inzicht in je schrijfstijl, je verhaalstructuur, je personages, je plot, maar ook hoe je personages praten, hoe je de omgeving neerzet, en of de lezer mee kan komen in het verhaal dat je wil vertellen.

Lees verder

Tijdelijke actie: bring a friend en verdien 50 euro!

Bring a friend en verdien zelf 50 euro

Lees verder

Thomas Verbogt over de workshop Creatief schrijven: ‘Het gaat erom dat je jezelf de goede vragen stelt.’

Op zaterdag 2 april geeft Thomas Verbogt een workshop Creatief schrijven. Editio ging met hem in gesprek. Waar is hij zelf op dit mee bezig? Waar haalt hij zijn inspiratie uit? En natuurlijk: wat wil hij de deelnemers van de workshop meegeven?

Lees verder

Lees en kijk als een schrijver: boeken- en filmtips van Editio-tutors

De must-reads en -sees van Editio-tutors Anke Kranendonk, Eva Keuris en Ivo Victoria, inclusief tips die jou als schrijver verder kunnen helpen.

Lees verder

Schrijven is observeren

Anke Kranendonk is kinderboekenschrijver en tutor van Editio. Deze oefening van haar is interessant voor iedereen die voor kinderen een verhaal wil schrijven. Probeer het maar uit.

Lees verder

Aan de slag met poëzie

Sinterklaas is weer in het land, en dat betekent dat heel Nederland weer loopt te denken, wat voor gedicht ze iemand zullen schenken. Wil jij weten hoe poëzie echt werkt en een gedicht beter kan? Lees dan onze tips voor het lezen, schrijven en begrijpen van (goede) poëzie.

Lees verder

Cursist Naomi: “Uiteindelijk wil ik het verhaal in mijn hoofd zo mooi mogelijk op papier krijgen”

De zevende editie van de Debutantenschrijfwedstrijd is gestart. In het kader van deze wedstrijd vroegen wij cursist en schrijver Naomi van Veen over haar ervaring met het meedoen aan schrijfwedstrijden, het maken van beginnersfouten en het belang van een goede schrijfcoach.

Lees verder