Magazine Schrijf, leer, inspireer

Inzending schrijfopdracht vrijheid

Twee weken geleden plaatsten we een toepasselijke schrijfoefening binnen het thema vrijheid. Vrijheid kan voor iedereen een andere betekenis hebben, en voor de een vanzelfsprekender zijn dan voor de ander. We kregen veel mooie inzendingen, waaronder deze van Willem Swart. Dank aan alle inzenders voor het meedoen!

Lees verder

Oefening: bedenk een titel

Oefening: bedenk een titel bij dit korte verhaal van Benjamin Burg (pseudoniem van Bob van der Burg, mede-oprichter van Editio).

Lees verder

Inzending schrijfopdracht – “Camel zonder filter”

Onlangs kwam de schrijfopdracht over perspectieven online. Tussen de inzendingen zat het verhaal van Veronique van Zanten, een jaren 70 verhaal vanuit verschillende perspectieven beschreven. Lees het hieronder. 

Lees verder

Meesterlijk formaat – Inzending schrijfopdracht

Onlangs kwam de schrijfopdracht over 'de reiskoffer' online. Lees hier één van de inzendingen.

Lees verder

Korte workshop ‘stijl’ uit de Masterclass schrijven

Vorige week vond de Masterclass schrijven plaats in Spanje. Cursisten werkten daar elke dag aan hun manuscript en volgden workshops. Vandaag lichten we één van deze workshops uit om zelf mee aan de slag te gaan: de workshop 'stijl'.

Lees verder

Door wie laat jij je tekst lezen?

Een leesrapport door een Editio-redacteur geeft je inzicht in je schrijfstijl, je verhaalstructuur, je personages, je plot, maar ook hoe je personages praten, hoe je de omgeving neerzet, en of de lezer mee kan komen in het verhaal dat je wil vertellen.

Lees verder

Tijdelijke actie: bring a friend en verdien 50 euro!

Bring a friend en verdien zelf 50 euro

Lees verder

Thomas Verbogt over de workshop Creatief schrijven: ‘Het gaat erom dat je jezelf de goede vragen stelt.’

Op zaterdag 2 april geeft Thomas Verbogt een workshop Creatief schrijven. Editio ging met hem in gesprek. Waar is hij zelf op dit mee bezig? Waar haalt hij zijn inspiratie uit? En natuurlijk: wat wil hij de deelnemers van de workshop meegeven?

Lees verder

Lees en kijk als een schrijver: boeken- en filmtips van Editio-tutors

De must-reads en -sees van Editio-tutors Anke Kranendonk, Eva Keuris en Ivo Victoria, inclusief tips die jou als schrijver verder kunnen helpen.

Lees verder

Schrijven is observeren

Anke Kranendonk is kinderboekenschrijver en tutor van Editio. Deze oefening van haar is interessant voor iedereen die voor kinderen een verhaal wil schrijven. Probeer het maar uit.

Lees verder