Schrijfopdracht: Ga met je personage op vakantie

De locatie is heel bepalend voor een verhaal. Hoe had de New York-triologie van Paul Auster uitgepakt als het de Emmen- of Putten- triologie was geweest? Een levendige omschrijving kan de lezer helemaal meenemen naar een andere plek en doen voelen alsof hij er zelf is. Met deze schrijfopdracht kom je erachter hoe locatie geen obstakel hoeft te zijn, maar je juist verder kan helpen in je verhaal.

Schrijfopdracht 


  • Tijd om je personages mee op vakantie te nemen! Neem een scene waarmee je vastzit of net niet lekker werkt. Verander de locatie van de scene. Als je helemaal los wilt gaan, plaats je de scene op een extreme locatie zoals een woestijn of een onderzeeër. En wat gebeurt er als je personages hun dialoog voeren terwijl ze in de kruipkelder een lekkend riool proberen te repareren?
  • Werkt dit niet? Kijk dan of het wellicht aan de taal ligt die de personages gebruiken. Misschien kun je deze natuurlijker maken.
  • Werkt het wel (hiep!) en loopt je scene een stuk beter? Dan kun je nu de scene terugvertalen naar zijn oorspronkelijke locatie.

Schrijfopdracht: Hou je nog een beetje van me?

Zelf aan de slag / 8 februari 2018

Schrijfopdracht: En wat zeg je dan?

Zelf aan de slag / 30 juni 2017

Schrijfopdracht: Daar zit muziek in!

Zelf aan de slag / 26 mei 2017