Debutantenbal 2017: line-up en longlist Debutantenschrijfwedstrijd

Met 462 inzendingen in de categorieën fictie, non-fictie, poëzie/poetry slam, toneel en scenario was de Debutantenschrijfwedstrijd dit jaar opnieuw een groot succes. De jury onder leiding van Thomas Verbogt bestaat uit debutant Michael Bijnens (fictie), Auke Kok (non-fictie), Jos Versteegen (poetry slam), Timen Jan Veenstra (toneelschrijven) en Iris van Vliet (scenario). Een intense deliberatie bracht hen bij deze longlist.  Een dikke proficiat aan de finalisten!

Tamara Baars – Er is iets heel ergs gebeurd (non-fictie)
Demi Baltus – In laagjes (poëzie/poetry slam)
Sara van Gennip – Meisjesvel (fictie)
Amarylis De Gryse – Zwemblaas (poëzie/poetry slam)
Esther van der Krol – Belgisch (toneel)
Marcel de Laat – Slingers (fictie)
Suzy Quid – Tuinhuisje (scenario)
Rani De Vadder – Gij eet mij op (poëzie/poetry slam)
Mario Withoud – De ringen van Herman Brood (non-fictie)

Wie wint manuscriptbegeleiding en mag publiceren in literair tijdschrift Editio? Wie mag optreden bij De Balie en krijgt twee kaartjes voor het Boekenbal? Dat ontdek je tijdens de prijsuitreiking op 18 maart tijdens het Debutantenbal in De Balie in Amsterdam.

Dat is natuurlijk lang niet alles. Het wordt zonder twijfel een onmisbare avond voor iedere schrijver. Dé avond waarop je kunt daten met schrijvers, redacteuren, uitgevers en producers. Bovendien krijg je heel veel tips over debuteren. De eerste namen die hun komst hebben bevestigd zijn Jente Posthuma, Jelte Nieuwenhuis, Hanna Bervoets, Willem Bosch, Christine Otten en Simone Atanga Bekono. We gaan met hen in gesprek over de grenzeloosheid van literatuur. Daarna gaan we de dansvloer op met Gerson Main. Bestel nu je kaartjes en kijk voor de line up op de website van De Balie.

Kort verhaal van de publieksprijswinnaar!

Podium / 18 januari 2017

De winnaar van de ECI Debutantenprijs is Alec van der Horst!

Thema's / 8 februari 2016

De uitgever, de self-publisher en de debutant

Verdieping / 12 februari 2016