Reserveer (met je entreebewijs) een speeddate op het Debutantenbal

In de randprogrammering van het Debutantenbal kun je op speeddate met schrijvers, redacteuren en uitgevers, onder anderen met Peter Buwalda, Auke Kok, Carmien Michels, Kathy Mathys, Saskia de Coster, Jan van Mersbergen. Vraag ze het hemd van het lijf en bestorm als aspirant schrijver nog beter voorbereid de literaire wereld. Lees meer over de speeddaters en waarom je met hen in gesprek moet gaan!

Wees er snel bij, want het is geen Tinder waarbij je onbeperkt kunt swipen voor die match made in heaven. Je kunt je alleen voor een date vastleggen via de unieke code op je entreebewijs. Nog geen kaartje? Dan mag je helemaal opschieten.

Tickets kopen

Speeddate reserveren

De speeddates om uit te kiezen, zijn:

Auke Kok – Non-fictie
Peter Buwalda – Fictie
Tom Hofland – Debutant Fictie
Carmien Michels – Poëzie/Poetry Slammer
Saskia de Coster – Fictie
Rudy Vanschoonbeek – Uitgever van Uitgeverij Vrijdag
Kathy Mathys – Debutant Fictie
Jan van Mersbergen – Fictie en redacteur Revisor
Timen Jan Veenstra – Toneelschrijver en oprichter De Tekstsmederij
Josje Kraamer – Acquirerend redacteur Querido
Elma van Haren – Poëzie en redacteur Dietsche Warande & Belfor

Auke Kok – Non-fictie

Heb je een non-fictie project in gedachten? Benieuwd hoe een non-fictie schrijver te werk gaat? Ga dan in gesprek met een van de beste non-fictie schrijvers van Nederland. Hij legt het je allemaal graag uit. Auke schreef een indrukwekkend oeuvre bij elkaar en werkt op dit moment aan de ultieme Johan Cruijff-biografie.

Peter Buwalda – Fictie

Wil je schrijfadvies van een de beste schrijvers van Nederland? Praat dan met Peter Buwalda. Vraag hem naar zijn schrijfgewoontes, naar de wording van zijn droomdebuut, en hoor van hemzelf waar de opvolger van Bonita Avenue over gaat.

Tom Hofland – Debutant Fictie

Wil je weten hoe het is om als debutant opeens in de schijnwerpers te staan? En wat daaraan vooraf is gegaan? Benieuwd naar zijn tips voor jou als debutant? Vraag het Tom Hofland, die het met zijn debuutroman Lyssa door De Volkskrant werd uitgeroepen tot het literaire talent 2018.

Carmien Michels – Poëzie/Poetry Slammer

Wil je niet alleen schrijven, maar ook performen? Ga dan op date met de Belgische schrijver en performer die in 2016 niet alleen Nederlands kampioen en Europees kampioen werd, maar ook nog derde op het WK Poetry Slam.

Saskia de Coster – Fictie

Benieuwd hoe je schrijven combineert met andere vormen van kunst? En hoe je je artistieke talenten het beste kunt benutten? Maak dan kennis met een van de beste Vlaamse schrijvers van dit moment.

Rudy Vanschoonbeek – Uitgever van Uitgeverij Vrijdag

Wil je weten waar een literaire uitgever bij een debuut vooral op let? Wat je wel en niet moet doen? Vraag tips & tricks, do’s en dont’s aan een uitgever die zijn sporen in het vak heeft verdiend.

Kathy Mathys – Debutant Fictie

Niemand kan je beter vertellen wat er komt  kijken bij het schrijven van een verrassend debuut dan iemand die na al heel veel  in andere genres geschreven te hebben haar krachten voor het eerst aan een roman heeft gewijd.

Jan van Mersbergen – Fictie en redacteur Revisor

Publiceren begint in de meeste gevallen in een literair tijdschrift. Maar hoe kom je daar in? En zijn er dingen die je juist wel of liever niet moet doen? Zijn er favoriete genres? Praat daarover met Jan van Mersbergen. Zijn werk is in negen landen vertaald en hij is ook al acht jaar redactielid van literair tijdschrift Revisor.

Timen Jan Veenstra – Toneelschrijver en oprichter De Tekstsmederij

Wil je met toneelteksten naar buiten treden? Weten welke regels er gelden in de wereld van het toneel? Vraag dan een date aan met Timen Jan. Hij schreef voor tal van toneelproducties en is daarnaast artistiek leider van De Tekstsmederij,

Josje Kraamer – Acquirerend redacteur Querido

Benieuwd waar redacteuren van een literaire uitgeverij op letten bij manuscripten? Josje Kraamer heeft een jarenlange ervaring als acquirerend redacteur en kan je er alles over vertellen.  

Elma van Haren – Poëzie en redacteur Dietsche Warande & Belfort

Wil je er achter komen waar jouw kracht als schrijver ligt? En welk genre voor jou het meest geschikt is? Laat je dan adviseren door een absolute all-rounder in de literatuur. Ze schrijft zowel poëzie als proza, geeft les en is redacteur van een belangrijk literair tijdschrift.

Ga op date met een schrijver, redacteur en uitgever

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld op Debutantenbal 2018 – Lees haar tips hoe je kunt debuteren

Verdieping / 20 februari 2018

Ivo Victoria: “Eigenlijk kun je zeggen dat ik pas schrijver was en wilde worden nadat ik die roman had voltooid.”

Verdieping / 9 februari 2018

Elfie Tromp: ‘Het heeft geen zin om naast je te kijken, je moet vooruit, verder.’

Verdieping / 9 februari 2018