Vacature: Community Manager

community manager editio

Per 20 januari zoeken wij een nieuwe community manager (16-24 uur) die een belangrijke rol vervult binnen onze Online Schrijversacademie. Editio is gevestigd in Amsterdam en initiatiefnemer van de jaarlijkse Debutantenschrijfwedstrijd, Masterclasses, het Debutantenbal, tijdschrift Editio en kleinere schrijversevenementen.

Als community manager ben jij de stem van Editio op al onze sociale platformen.

Jij gaat zorgen voor een groeiend aantal relevante en ‘geëngageerde’ volgers. Vertaalt de doelstellingen en branding van Editio door naar online communicatie en bent verantwoordelijk voor de online strategie. Je weet onze activiteiten creatief en op pakkende wijze onder de aandacht te brengen van de doelgroep en zorgt ervoor dat de gestelde KPI’s worden behaald. Je levert input voor het realiseren van communicatie- en netwerkdoelen. Je vertaalt deze doelen naar rapportages en dashboards (Google Analytics) en doet verbetervoorstellen voor de online activiteiten. Je bekleedt een centrale positie in onze kleine organisatie en werkt nauw samen met de UX designer en technische ondersteuning.

Je zorgt voor het goed functioneren en de inhoud van het online magazine, de nieuwsbrief en de daaruit volgende sociale media. Je onderhoudt contact met bekende Nederlandstalige schrijvers, onze tutoren. Je volgt schrijversnieuws en weet het om te zetten in inspiratie voor ons online magazine. Je schrijft blogposts, neemt interviews af met schrijvers en redigeert teksten. Ook draag je bij aan ons fysieke tijdschrift Editio, over schrijven, schrijvers en hun rituelen.

Je bent sociaal, hebt gevoel voor commercie en initiëert samenwerkingen met culturele partners. Je vindt het leuk om na denken over creatieve uitvoering hiervan.

Onze ideale kandidaat:

  • Heeft aantoonbare ervaring met al het bovenstaande
  • Heeft kennis van de professionele toepassingen van alle sociale mediaplatformen en Google Analytics
  • Volgt de ontwikkelingen op gebied van online strategieën
  • Heeft ervaring met WordPress
  • Heeft aanleg voor schrijven, literatuur en journalistiek en een scherp redactioneel oog
  • Weet passende beelduitingen te selecteren (kennis van een beeldbewerkingsprogramma is een pré)

De salariëring is afhankelijk van kennis en ervaring.

Ben jij onze nieuwe community manager? Solliciteer dan en stuur voor 18 januari met cv en motivatiebrief (max. 1 a4) naar contact@editio.nl met als onderwerp ‘Community Manager’.

Winterstage magazine maken

Thema's / 12 mei 2016

Het Debutantenbal- Balie Amsterdam | 6 Februari, 2016

Agenda / 5 februari 2016

Tips voor toneel- en scenarioschrijven

Verdieping / 4 augustus 2016