Schrijf, leer inspireer

Lage Landen Schrijfweek

Datum: 24 augustus – 31 augustus
Locatie: Ulestraten, Limburg

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio een intensieve schrijfweek voor nieuw schrijftalent. Droom jij er ook van om gepubliceerd te worden? Meld je dan aan en misschien treed je in de voetsporen van bijvoorbeeld Coco van Rijn, die – met Editio als agent – dit jaar debuteerde met haar kinderboek Sjaan Nel Konijn.

Meer informatie Aanmelden voor de schrijfweek

Wat gaan we doen?

Een week lang werken aan jouw fictie- of toneeltekst op misschien wel het meest idyllische plekje in Nederland. Praten met ervaren schrijvers en ander jong talent. Grensoverschrijdende literaire workshops volgen.

Workshops
Deze workshops zijn nu al bekend, maar hou de pagina in de gaten voor meer!
(Alle workshops onder voorbehoud.)

Manon Uphoff

Manon Uphoff is (scenario)schrijver. Ze debuteerde in 1995 met haar verhalenbundel Begeerte, die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

workshop: Wat filmpersonages je kunnen leren voor het schrijven van jouw verhaal of roman

Rutger Lemm

Rutger Lemm is schrijver en filmmaker. Hij schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften zoals De Volkskrant, NRC, Vrij Nederland en ELLE. In 2015 debuteerde hij met zijn boek Een grootse mislukking. De laatste jaren richt hij zich meer op film en televisie en bracht in 2017 de film Etgar Keret: Based on a True Story uit.

workshop: vertoning film Etgar Keret, gevolgd door een workshop Hoe verzin je een positieve leugen of maak je onaangename personages sympathiek?

Elvis Peeters

Elvis Peeters is performer, toneelschrijver, scenarist, en vooral romancier en dichter. Zijn roman Dinsdag werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast is er een lange lijst met theatervoorstellingen die door hem zijn geschreven.

workshop: alles over theater tussen poëzie en proza.

Carmien Michels

Carmien Michels is schrijvers, poetry slammer, dichter en performer. In 2016 werd zij Europees kampioen Poetry Slam en derde op het wereldkampioenschap. Haar debuutroman Wij zijn water uit 2013 haalde de shortlist van De Bronzen Uil en Debuutprijs.

workshop: een introductie over slam poetry: van papier naar podium.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt is (toneel)schrijver en performer. Hij debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond en schreef daarna nog vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Dagelijks schrijft hij een column in De Gelderlander.

workshop: schrijven is ritme

Kasper Kapteijn

Kasper Kapteijn is regisseur voor acteurs en coach voor schrijvers. Hij deed de opleiding Regie aan de HKA en hij werd gediplomeerd regisseur in 2002. Kasper werkte onder andere met N8, de HKU, De Tekstsmederij en De Balie.

workshop: voordrachten

Aanmelden
De aanmelding is gesloten! Héél binnenkort vertellen we hier welke deelnemers uit alle inzendingen zijn geselecteerd.

Praktisch
De schrijfweek inclusief alle workshops en verblijf kost €250. Daar komt ongeveer €200 voor eten en drinken bij. We zijn weg van vrijdag 24 augustus in de middag – vrijdag 31 augustus in de ochtend.

Locatie
Waterval 40, 6235 NC, Ulestraten (7 km vanaf Maastricht)

Stuur je aanmelding van maximaal 750 woorden voor 15 juni in.

Aanmelden

Voorwaarden

  • Leeftijd 18-35 jaar
  • Schrijfweek van 24-31 augustus 2018
  • Je hebt nog geen contract bij uitgeverij of theater
  • Je schrijft fictie of toneel
  • Betaling van 250 euro moet na de selectie binnen 7 dagen worden overgemaakt op rekeningnummer NL51RABO 0306 0779 81  t.n.v Stichting Beter Schrijven.

Aanmelden voor de schrijfweek

Na je aanmelding ontvang je zo snel mogelijk een reactie!