Durf te schrijven

Leer een goed blog schrijven!

Wil je graag een blog schrijven of heb je al een blog die je graag professioneler wilt maken? Een blog schrijven is ontzettend leuk, maar om deze ook succesvol te laten zijn is soms nog een uitdaging. Bij Editio kun je leren om een goedlopende blog te creëren en om goede blogberichten te schrijven.

Tutor Wim de Jong geeft je alvast een tip!

Cursus Bloggen

Met de cursus Bloggen krijg je een goed overzicht van hoe een blog werkt en leer je een goed blog schrijven. Via vier verschillende modules leer je een blog opzetten of leer je hoe je deze er professioneler uit laat zien. Je begint bij het bepalen van een onderwerp of thema van je blog. Schrijven over thema’s die jij leuk vindt of aanspreekt en waar jij anderen ook enthousiast voor kunt maken is een belangrijk onderdeel van je blog. Daarnaast is het belangrijk om een blog te schrijven met een persoonlijke stijl. Dit alles en meer leer je bij de online cursus Bloggen.

Wim de Jong was een hele prettige tutor. Hij wist een goede balans te bewaren tussen positief zijn en opbouwende kritiek leveren.
-Anja Keesmaat

Foodbloggen

Naast ‘gewoon’ bloggen biedt Editio ook een aparte cursus Foodbloggen aan. Deze cursus komt inhoudelijk voor een groot deel overeen met de cursus Bloggen, alleen is deze cursus volledig gericht op een foodblog. Schrijven voor een foodblog is namelijk iets anders, dan schrijven voor een normale blog en daarom richt deze cursus zich ook op specifieke eigenschappen van een foodblog. Schrijven is namelijk niet het enige dat van belang is bij deze soort blog, ook fotografie, styling en receptuur zijn van belang.

Schrijven voor het web

Misschien ben je helemaal niet bezig met het schrijven van blogs, maar wil je wel beter leren schrijven voor het web. Daar heeft Editio een aparte cursus voor. Hier leer je niet een blog schrijven, maar leer je professionele teksten te schrijven voor de websites van organisaties. Na deze cursus kun je teksten schrijven die informatief en activerend zijn en in overeenstemming zijn met het online leesgedrag.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.