Durf te schrijven

Creatief schrijven bij Editio

Ben jij geïnteresseerd in creatief schrijven? Wil je meer leren over creatief schrijven en het creëren van een verhaal? Een tip om te beginnen met creatief schrijven is om eerst te bedenken in wat voor genre je wilt schrijven. Wil je poëzie schrijven of juist een science fiction roman? Het is belangrijk om daar een goed idee over te hebben voordat je begint met creatief schrijven.

Rob van Essen geeft je een tip!

Een tweede tip komt van Editio tutor Rob van Essen en dat is om niet te stoppen met nadenken over je schrijfproject. Tijdens alledaagse dingen, zoals boodschappen doen kun je goed nadenken over je project en wie weet verras je jezelf met nieuwe ideeën. Bij Editio kun je ook een aantal cursussen volgen die je helpen met creatief schrijven. Bijvoorbeeld fictie schrijven, biografisch schrijven of het schrijven van poëzie.

Leer de beginselen van creatief schrijven

Als je aan creatief schrijven denkt, dan denk je vaak aan het schrijven van korte verhalen of romans. Editio biedt voor dit soort fictieve schrijfkunsten verschillende cursussen aan die ervoor kunnen zorgen dat jij steeds beter wordt in het creatief schrijven. In de cursus Creatief schrijven (Fictie 1) leer je de beginselen van het creatief schrijven en bij de fictie cursussen die daarop volgen leer je steeds meer over het schrijven van verhalen en boeken.

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je mede-cursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.
-Ellen van Til, cursist

Een andere soort creatief schrijven is het schrijven van poëzie. Editio biedt ook voor het schrijven van poëzie een cursus aan. Via drie modules leer je bij deze cursus een haiku schrijven, leer je met een thema werken en leer je een sonnet schrijven. Aan het eind van deze cursus schrijf jij je eigen gedicht en krijg je daar commentaar op van je eigen poëzie tutor.

Schrijf een biografie!

Bij creatief schrijven denk je misschien niet meteen aan een biografie, maar toch hoort dit genre zeker bij creatief schrijven. Editio biedt een cursus aan waarin je leert om een biografie te schrijven. Via vier modules leer je hoe je aan de slag kunt met jouw biografisch verhaal. Dit verhaal kan over jezelf gaan, maar kan ook over iemand uit je familie of uit je vriendenkring zijn. Of misschien wil je liever schrijven over een plaats of gebeurtenis? Dit kan allemaal bij de Editio cursus Non-Fictie 2 (Levensverhaal).

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.