Schrijven is een eerste levensbehoefte

Een boek schrijven bij Editio

Een boek schrijven; veel mensen hebben de droom en de ambitie om dit te doen. De één wil fictie schrijven en de ander zou graag een boek schrijven over zichzelf of over een familielid. Editio kan je in beide gevallen helpen om je droom te verwezenlijken en kan je helpen om jouw boek te gaan schrijven.

Editio tutor Thomas Verbogt geeft je alvast een schrijftip!

Een boek schrijven: fictie

Editio kan je helpen met het begin van je fictie verhaal. De cursus Creatief schrijven (Fictie 1) geeft je bijvoorbeeld de handvatten die je nodig hebt om te beginnen met creatief schrijven. Daarnaast kan Editio je ook verder begeleiden naar het schrijven van een boek. Bijvoorbeeld door de vervolgcursussen Creatief schrijven (Fictie 2) te volgen of door middel van manuscriptadvies of manuscriptbegeleiding, waarbij jij je manuscript kunt laten beoordelen door een ervaren redacteur. Daarna kan Editio je begeleiden naar de volgende stap, namelijk het uitgeven van je boek!

Schrijven is een eenzame bezigheid. Kritiek komt zelden en de neiging tot zelfgenoegzaamheid is groot. Ook als naasten je werk lezen is het niet voldoende voor reflectie. Daarom is het goed dat een professionele buitenstaander het tegen het licht houdt en zijn oordeel geeft. Dat is heel leerzaam.
-Jaap Brienen, cursist

Een boek schrijven: biografie

Misschien wil je niet een compleet fictief verhaal schrijven, maar schrijf je liever over iets waar je zelf dichtbij staat, zoals een autobiografie of een biografie over iemand anders die je kent of interessant vindt. Een biografie schrijven kan je bij Editio leren met de schrijfcursus Non-Fictie 2 (Levensverhaal). Bij deze cursus leer je een hoofdpersoon en perspectief kiezen, leer je een thema centraal stellen en leer je jouw verhaal een goed tijdsbeeld te geven.

Een boek schrijven: non-fictie

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om een non-fictie boek te schrijven en ook daar heeft Editio een passende cursus voor, namelijk de cursus Non-Fictie 1 (Basis). Bij deze cursus leer je via drie modules om een goed artikel of non-fictie verhaal te schrijven en hoewel de cursus zich richt op kortere verhalen, kun je de technieken die je leert ook prima gebruiken bij het schrijven van je boek.

Een boek schrijven kun je zeker leren, vinden wij bij Editio en onze verschillende cursussen helpen je daar zeker bij.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.