Schrijf ongeacht alles

Hoe begin je een blog?

Heb jij altijd al een blog willen beginnen, maar weet je niet hoe? Editio kan je een heel eind op weg helpen. Zo bieden wij twee cursussen aan met betrekking tot Bloggen, namelijk de cursus Bloggen en de speciale cursus Foodbloggen, maar naast deze cursussen kunnen we je ook een aantal tips geven, zodat jij alvast een begin kan met je blog.

Onze tutor Wim de Jong geeft alvast een tip!

 

Blogtip 1:

Hoe begin je een blog? Vraag je eerst af waarom je een blog wilt gaan schrijven. Wat drijft je en wat wil je ermee bereiken? Een blog kan nog best veel werk zijn en daarom is het goed om van tevoren te weten wat je doelen zijn en of deze realistisch zijn, zodat je niet ontmoedigd wordt en het opgeeft.

Blogtip 2:

Schrijf over dingen die jou interesseren en waar jij zelf ook graag meer over zou willen lezen. Schrijf over iets waar je passie voor hebt en waar je met plezier over schrijft. Probeer artikelen te schrijven die de aandacht vasthouden en die prettig lezen. Editio kan je leren om de teksten die je schrijft goed en overtuigend te schrijven met de cursussen Bloggen en Foodbloggen.

Praktisch, leerzaam en inspirerend, zo heb ik de cursus bloggen ervaren. De bijzonder opbouwende kritiek van de tutor vond ik zeer nuttig. Deze cursus stimuleert mij echt om verder te gaan met bloggen, leuk!
Lin Megens, cursist

Hoe begin je een blog?

Editio biedt twee cursussen aan voor bloggen. Bij de cursus Bloggen leer je via vier modules om goede blogteksten te schrijven. Je leert schrijven met een thema, je leert leesbaar en persoonlijk schrijven en je leert hoe jij je stukken kort en puntig kunt houden. Daarnaast leer je schrijven met zoektermen.

Naast de gewone cursus Bloggen biedt Editio ook de cursus Foodbloggen aan. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een foodblog wil onderhouden. In al blogcurssusen beantwoorden wij de vraag: ‘Hoe begin je een blog?’.
Ook in deze cursus leer je hoe je goede teksten voor je blog schrijft, ook leer je meer over fotografie, styling en receptuur.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.