Schrijf ongeacht alles

Korte verhalen schrijven

Veel mensen denken bij verhalen schrijven al snel aan romans, maar korte verhalen schrijven is net zo leuk om te doen. Het schrijven van korte verhalen is heel anders dan het schrijven van romans, omdat je in een roman de tijd krijgt om personages uit te diepen en om de lezer mee te slepen in het verhaal, maar bij een kort verhaal heb je niet zo heel veel ruimte om een personage helemaal uit te werken. Daarom biedt Editio verschillende cursussen aan die je kunnen helpen om korte verhalen te schrijven, zoals Fictie 1.

Schrijfwedstrijden van Editio

Waarom zou je korte verhalen schrijven? Korte verhalen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te publiceren. Op blogs bijvoorbeeld of in tijdschriften en kranten. Daarnaast kun je korte verhalen schrijven voor wedstrijden. De meeste schrijfwedstrijden, net als de Debutantenschrijfwedstrijd van Editio, vragen om korte verhalen of om novelles. Het loont zeker als je de techniek van het schrijven van korte verhalen onder de knie krijgt, want je kunt er niet alleen prijzen mee winnen, maar ook naamsbekendheid mee krijgen.

Ik heb de afgelopen 6 weken genoten van de cursus en erg veel geleerd. Ik zou het iedereen die van schrijven houdt en meer wil leren over het vak zeker aanraden.
Leonie Kapiteyn – Creatief Schrijven (Fictie 1)

Schrijfcursus Creatief schrijven

Bij het schrijven van korte verhalen gebruik je andere technieken dan bij een roman schrijven en een goed kort verhaal schrijven is best een uitdaging. Editio kan je helpen met bijvoorbeeld de cursus Fictie 1. Bij deze cursus leer je de belangrijkste aspecten van het schrijven, zoals personage, setting, dialoog en plot. Al deze aspecten zijn ontzettend belangrijk in zowel romans als korte verhalen. Schrijven kun je leren en bij deze cursus kun je het begin van het schrijven zeker onder de knie krijgen. Deze online schrijfcursus heeft nog verschillende vervolgcursussen waar je steeds dieper op het schrijven ingaat en hoewel de vervolgcursussen zich steeds meer gaan richten op een volledig boek, kun jij in overleg met de tutor er ook voor kiezen om je te blijven richten op korte verhalen.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.