De online schrijversacademie

Zelf een boek schrijven

Zelf een boek schrijven is een droom van velen en misschien deel jij deze droom. Of het nu gaat om een roman, een thriller, een kinderboek of juist een biografie, Editio kan je helpen met het realiseren van deze droom. Editio is de online schrijversacademie waar je kunt leren om zelf een boek te schrijven!

Herman Koch geeft alvast een tip!

Zelf een boek schrijven: Fictie

Zelf een boek schrijven kun je leren, vinden wij bij Editio. Zelfs als je nog geen ervaring met het schrijven van fictie hebt zit je goed bij Editio. Bij de cursus Creatief schrijven (Fictie 1) leer je het begin van het creatief schrijven en leer je de meest belangrijke aspecten van fictie. Het is ideaal voor beginnende schrijvers of voor schrijvers die graag meer over de fundamenten van het schrijven willen leren. Creatief schrijven (Fictie 1) heeft ook een aantal vervolgcursussen en via deze cursussen kun jij je steeds meer verdiepen in het schrijverschap en ga je zelfs al aan je manuscript werken. De Editio cursussen zijn dus ook zeker geschikt voor meer ervaren schrijvers.

Zelf een boek schrijven: specifieke cursussen

Misschien wil je wel liever een cursus volgen met een specifiek onderwerp, zoals thrillers of kinderboeken. Editio heeft voor ieder wat wils, want wij bieden ook speciale cursussen aan die op deze onderwerpen gericht zijn. Bij deze cursussen behandel je schrijftechnieken en doe je opdrachten die speciaal bij het onderwerp van jouw interesse horen, waardoor jij leert hoe je een spannende thriller, een leuk kinderboek of mooie poëzie kan schrijven.

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.
-Ellen van Til, cursist

Zet een levensverhaal op papier

Een boek schrijven hoeft echter niet alleen fictie te zijn, maar kan net zo goed waar gebeurd zijn. Daarom biedt Editio de cursus Levensverhaal schrijven aan, waar je leert om een (auto)biografisch verhaal te schrijven. Ook biedt Editio de cursus Artikel schrijven aan, waar je leert om een goed onderbouwd artikel of essay te schrijven.

Zelf een boek schrijven is een droom die zeker gerealiseerd kan worden. Kijk snel op ons volledige overzicht voor alle schrijfcursussen die wij aanbieden.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.