Editio kijkt uit naar… (5 – 19 aug.)

Editio kijkt uit

Iedere twee weken selecteert Editio vijf literaire evenementen die een bezoek waard zijn. Een mix van fictie, non-fictie en journalistiek.

5 t/m 7 augustus: Duizel in het ParkVroesenpark, Rotterdam
3,- Entree per dag
Duizel in het Park strijkt iedere zomer neer in het Vroesenpark in Rotterdam noord. Het zomerfestival neemt je mee op ontdekkingstocht naar wat het stadsleven mooi, bijzonder en de moeite waard maakt. Schrijvers verrassen je met verhalen, je ontdekt kunst waarin je kunt verdwijnen, je leert iets nieuws over de stad of je ploft neer in het gras bij een concert.

7 augustus: Deventer BoekenmarktIIsselkade en binnenstad Deventer
9.30 – 17.30
Entree gratis
Op zondag 7 augustus vindt in boeken- en Hanzestad Deventer de 28e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

17 augustus: Dichters in het Donker, Het koepeltje in het Sterrebos, Groningen
Entree gratis
De voorstelling begint om 21.00 uur als de duisternis langzaam zijn intrede doet. Op het schaars verlichte podium met zijn mooie akoestiek en met het geruis van bomen op de achtergrond komen de teksten van de 17 deelnemende dichters goed tot hun recht. Er is een gevariëerd aanbod aan stijlen en leeftijden. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue.
Meer informatie, klik hier.

6 t/m 28 oktober: Forten vol Verhalen, Diverse locaties, 14.00 tot 17.00 uur
Entree tot 7,50
Deze zomer strijkt het festival Forten vol Verhalen neer op 18 bijzondere locaties door het hele land. Een uniek verhalenfestival voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de diversiteit van de natuur van de waterlinies.
De verhalen worden verteld door topvertellers uit Nederland en België. Met o.a. Eric Borrias, Mirjam Mare, Rik Vuur, Peter Faber, Bastiaan de Zwitser, Soufiane Moussouli, Mia Verbeelen, Janneke Tanja, Sahand Sahebdivani en anderen.

28 augustus: Het Park Vertelt, Park Hartenstein, Oosterbeek
13.00 – 18.00 uur
Entree gratis
Het Park Vertelt is een sfeervol poëziefestival in de open lucht dat landelijke en internationaal bekende dichters al 12 jaar lang een podium geeft. Naast voordrachten zijn er ook muzikale acts te beluisteren en zijn er cross-overs tussen poëzie en andere kunstvormen te zien. In 2016 is het thema van Het Park Vertelt ‘Zomerfluisteren’._____

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (10 – 24 juni)

Agenda / 9 juni 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (13 – 27 mei)

Agenda / 12 mei 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (22 jul – 5 aug)

Agenda / 21 juli 2016