Editio kijkt uit naar… (22 jul – 5 aug)

Editio kijkt uit

Iedere twee weken selecteert Editio vijf literaire evenementen die een bezoek waard zijn. Een mix van fictie, non-fictie en journalistiek.

22 t/m 24 juli: Dichters in de PrinsentuinGroningen
20:00, toegang gratis
De historische Prinsentuin is van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli het decor van het Groningse poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Met meer dan zestig deelnemende dichters is Dichters in de Prinsentuin  het grootste poëziefestival van de lage landen.

Een flink aantal van de jonge talenten is dit jaar afkomstig uit België: zowel Charlotte Van den Broeck, Maarten Inghels (stadsdichter Antwerpen) als Lize Spit treden op. Gevestigde namen als Jean Pierre Rawie en Hans Sleutelaar zijn ook van de partij.

22 juli t/m 7 augustus: De Parade, Moreelsepark Utrecht
Vanaf 14:00, €3,50 – €7,50
Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. De Parade staat haar tournee in Rotterdam en reist met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluiten traditiegetrouw af in Amsterdam. 22 t/m 7 augustus is De Parade in Utrecht te vinden!

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops en spelen er alle avonden twee live-bands, in Cafe Correct en Hotel Vile.

28 juli t/m 4 augustus: Talent Aan Zee | De DebutantenOostende
11:00 tot 12:00, €9
Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met Friedl’ Lesage. Oostendenaar Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s. In samenwerking met deAuteurs en Vrijstaat O. wordt de meest beloftevolle debutant beloond met de TAZ-deAuteurs Debutantenprijs.

Met onder andere Isabelle Rossaert, Lize Spit, Sven Vitse en Mustafa Kör.

Zaterdag 6 augustus: Het TuinfeestDeventer
16:00 tot 23:45, €29,50 normaal, €23,50 student
Aan de vooravond van de grote, welbekende boekenmarkt van Deventer vindt een poëziefestival plaats: Het Tuinfeest. Het intieme decor van Deventers middeleeuwse kloostertuinen is het podium voor meer dan dertig dichters. Zowel gevestigde Nederlandse en Vlaamse namen als opvallende debutanten zullen er hun werk aan het publiek voorstellen

Op Het Tuinfeest staat de dichtkunst centraal. Naast de voordrachten van dichters is een ook bescheiden muzikaal programma dat de verbintenis met taal en poëzie zoekt. Met namen als Spinvis, Clean Pete en Lucky Fonz III.

De Balie TV
Het programma van De Balie in Amsterdam ligt deze zomer even stil. Voor opnames van alle debatten, discussies en lezingen van het afgelopen seizoen kan je gelukkig terecht bij De Balie TV. Over Rusland, Boko Haram, Brexit en meer.

En ook alvast…

24 en 25 september: Geen Woorden Maar Daden Festival, Rotterdam
Geen Woorden Maar Daden is een ontdekkingstocht langs literair talent, (inter)nationale dichters en spoken word-artiesten, singer-songwriters, en muziek(theater). Er is speciale aandacht voor het (her)ontdekken van Nederlandstalige auteurs. Stel je eigen route samen langs verschillende locaties, Nederlandstalig of Engelstalig.

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (27 mei-10 juni)

Agenda / 27 mei 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (10 – 24 juni)

Agenda / 9 juni 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (24 juni – 8 juli)

Agenda / 23 juni 2016