Schrijfopdracht: Schrijf eens een sprookje

Grote kans dat het sprookje de eerste verhaalvorm was waar je als kind mee te maken kreeg en ook voor volwassenen blijven ze leuk om te herlezen. Waarom er dan als schrijver geen inspiratie uit putten?

Sprookjes bevatten verschillende belangrijke elementen van een goed verhaal: personages met uitgesproken karaktertrekken en elk een duidelijk doel, wat leidt tot een conflict, een spanningsboog en een einde waarin de rode draad van het verhaal tot een climax komt: de lezer krijgt een levensles mee. Veelal speelt het verhaal zich ook af in een tot de verbeelding sprekend landschap.

Enkele sprookjes herlezen? Goed zo. Ga dan nu zelf aan de slag! Verzin een sprookje met een duidelijke moraal die zachtjes aan tot uiting komt. Wie is je hoofdpersonage? Wat is zijn/haar doel en wat zijn de obstakels op de weg? In welke omgeving speelt het sprookje zich af? En in welke tijd?

Veel succes!

P.S. Wij zijn best wel benieuwd naar het resultaat… Post je het resultaat op je blog? Dan kan je de link altijd met onze volgers delen in de comments onder deze post op Facebook!

Schrijfopdracht: schrijven met oren, ogen, neus en mond

Zelf aan de slag / 19 april 2017

Schrijfopdracht: Beter goed gejat dan slecht bedacht

Zelf aan de slag / 19 april 2017

Schrijfopdracht: praat met je personage

Thema's / 6 april 2017