5 redenen waarom Spotify ook handig is voor taalliefhebbers

Je hebt de app wel op je telefoon, maar je luistert voornamelijk je favoriete muziek. Spotify; nagenoeg de hele muziekgeschiedenis is er te vinden. Maar weet je ook dat er voor taalliefhebbers genoeg te beleven is? Hier vijf tips voor iedereen die zelfs tijdens de afwas van de mooiste verhalen wil genieten. 

1. Je vindt er luisterboeken

Je houdt van muziek, maar zit ook graag met je neus in de boeken? Neem dan een abonnement op Spotify. Je vindt er niet alleen alle muziek waar je van houdt, maar ook een hele bibliotheek aan luisterboeken. De selectie is beperkt, maar wie zijn klassiekers wilt kennen, vindt op Spotify wat hij zoekt. Denk maar aan The Great Gatsby, Huckleberry Finn, Pride and Prejudice of het werk van Annie MG Schmidt.


2. Je geniet er van poëzie en korte verhalen

Houd je het liever kort? Dan vind je op Spotify ook wat je wil. Beluister verhalen uit de Griekse of Romeinse mythologie tijdens de treinrit naar je werk of laat je de horrorverhalen van  Edgan Allan Poe voorlezen terwijl je de afwas doet. Laat je verrassen door de poëzie van DH Lawrence, Jack Kerouac of Walt Whitman terwijl je wegdommelt in een diepe slaap.

 

3. Je doet er inspiratie op

Loop je vast tijdens het schrijven van een speech? Zoek dan inspiratie bij de meest beroemde toespraken uit de geschiedenis. Die staan zomaar op Spotify voor je klaar! Laat astronaut Neil Armstrong aan het woord of geniet van de gevleugelde woorden van Barack Obama en andere Amerikaanse presidenten.

 

4. Je luistert er naar hoorspelen

Hoorspelen. Het klinkt misschien een beetje oubollig, maar het was ooit helemaal hot. Op Spotify vind je bijvoorbeeld de klassieker 1984 van George Orwell terug, maar ook meerdere afleveringen van The Twilight Show of van de detectiveserie Dragnet.


5. Je leert er nieuwe talen

Wil je tijdens je volgende vakantie spontaan een praatje kunnen maken met de plaatselijke bevolking? Dan is Spotify tot uw dienst! Stap voor stap leer je er Frans, Engels, Spaans, Portugees en zelfs Chinees of Russisch.

 

5 films waarvan je nog niet wist dat het boekverfilmingen zijn

Thema's / 11 mei 2017

5x onmisbare, gratis smartphone apps voor schrijvers

Verdieping / 13 april 2017

Tutors tippen boeken over schrijven

Verdieping / 17 februari 2021