Magazine Schrijf, leer, inspireer

Hoe schrijf je een thriller?

verschijnt in september 2020

Jan van Mersbergen schrijft thrillers onder de naam Frederik Baas. Als je een thriller schrijft begin dan met een spannend simpel uitgangspunt. Een thriller schrijven is als puzzelen: het wordt steeds groter en ingewikkelder. Een thriller moet vanaf het begin een spanning oproepen bij de lezer.

Lees verder

Schrijftip video Stephen King

VIDEO: (1min) Drie schrijftips van Stephen King.

Lees verder

Interview: Marnix de Bruyne

Marnix de Bruyne

In zijn tweede boek, 'We moeten gaan', schrijft journalist en Editio-tutor Marnix de Bruyne over de Nederlandse emigranten in het huidige Zimbabwe.

Lees verder

En wie gaan er mee naar de Lage Landen Schrijfweek 2019?

Het schrijftalent van de Lage landen Schrijfweek 2019 stelt zich voor. Waarom willen zij mee naar de lage landen schrijfweek? Wat hebben zij al geschreven

Lees verder

Maak de opzet voor je filosofische boek (fictie of non-fictie) met Marc van Dijk

Marc van Dijk

‘Ik word coach bij The Voice Of Holland, maar dan voor de publieksfilosofie,’ schreef journalist en schrijver Marc van Dijk onlangs op Facebook. Het gaat in dit geval niet om een tv-show, maar om de cursus 'Maak de opzet voor je eigen filosofische boek (fictie of non-fictie)'. Maar wie is die tutor annex teamcaptain Marc van Dijk eigenlijk? En wat kunnen de cursisten tijdens dit traject verwachten?

Lees verder

Publiceren in een literair tijdschrift, zo doe je dat! Met Patrick Bassant @ Lage Landen Schrijfweek

Patrick Bassant leert je in zijn workshop op de Lage Landen Schrijfweek alles wat je weten moet om je werk in een literair tijdschrift gepubliceerd te krijgen. En voor wie er niet bij kan zijn, zijn zijn tips hier in het magazine zijn alvast goud waard.

Lees verder

10 tips voor als de inspiratie ver te zoeken is

tips bij geen inspiratie

Je zit achter je laptop, de cursor knippert en verder gebeurt er helemaal niets. Geen inspiratie! Je weet niet waar te beginnen of hoe verder te gaan. Deze tien tips helpen je geheid verder.

Lees verder

5 leestips voor deze zomer

Leestips zomerboeken

Deze boeken mogen niet ontbreken op je vakantieadres. Er is voor ieder wat wils. En stuk-voor-stuk geschreven door onze tutors.

Lees verder

Hoe maak je personages van vlees en bloed? | workshop door Thomas Verbogt @ Lage Landen Schrijfweek

Op de Lage Landen Schrijfweek zal Thomas Verbogt de cursisten leren over de techniek van het vertellen, en het tot stand brengen van een werkwijze; hoe breng je een idee tot leven, hoe maak je de personages van vlees en bloed? Hoe begin je met schrijven, en hoe zorg je ervoor dat je de lezer weet te boeien.

Lees verder

Maak van je verhaal een podcastserie | Lage Landen Schrijfweek 2019

Wederik De Backer zal in zijn workshop op de Lage Landen Schrijfweek aan de slag gaan met audioverhalen. We spraken hem over zijn workshop.

Lees verder