Durf te schrijven

Leer bij Editio een boek schrijven!

Editio is een online schrijversacademie die verschillende cursussen aanbiedt om jouw schrijfkunst te verbeteren. Editio biedt cursussen aan waarbij je leert om een boek te schrijven. Niet alleen verzorgen we cursussen om fictie boeken te schrijven, maar ook non-fictie boeken. Schrijven is namelijk een apart vak en bij ons kun je dat vak leren.

Herman Koch geeft je alvast een tip!

Een fictie boek schrijven

Via de cursussen Creatief schrijven (Fictie 1) tot en met 4 leer je volledig een boek schrijven. Bij Creatief schrijven (Fictie 1) leer je de beginselen van het schrijven. Via vier modules leer je de belangrijkste onderdelen van een verhaal, namelijk personage, locatie, plot en dialoog. Bij Creatief schrijven (Fictie 2) ga je al wat verder en verdiep je je verder in het creatief schrijven door te werken met thema’s en scènes. Bij Creatief schrijven (Fictie 3) en 4 ga je verder met een echt boek schrijven. Hier schrijf of herschrijf jij je verhaal of boek en heb je uiteindelijk een manuscript klaarliggen.

 Een non-fictie boek schrijven

Naast een fictie boek schrijven, kun je bij Editio ook leren om een non-fictie boek te schrijven. In de cursus Non-Fictie 1 (Basis) leer je om een artikel, essay of kort non-fictie verhaal te schrijven. Deze cursus kun je goed gebruiken als begin van je eigen boek, omdat je daar leert beschrijven, onderzoeken en bepaal je in welk genre je thuishoort.

Schrijven is een eenzame bezigheid. Kritiek komt zelden en de neiging tot zelfgenoegzaamheid is groot. Ook als naasten je werk lezen is het niet voldoende voor reflectie. Daarom is het goed dat een professionele buitenstaander het tegen het licht houdt en zijn oordeel geeft. Dat is heel leerzaam.
Jaap Brienen, cursist

Een stap verder

Stel je hebt de cursussen gevolgd of misschien ben je al een goede schrijver met een afgewerkt manuscript. Een boek schrijven is de eerste stap voor het uitgeven van jouw boek en bij Editio kunnen we je helpen de stap te zetten om jouw boek te laten uitgeven. Zo bieden wij manuscriptadvies, manuscriptbegeleiding en een agentschap aan.

Bij manuscriptadvies kijkt een ervaren redacteur naar je manuscript en krijg je een heldere analyse van je sterke en zwakke punten. Bij manuscript begeleiding ga je nog een stap verder en begeleiden wij je naar een afgewerkt manuscript. Ten slotte kun je er ook voor kiezen om ons als agent aan te nemen. Als agent zoeken we een uitgeverij die bij jou past en zetten we ons in voor jou als schrijver.

Een boek schrijven is dus zeker binnen handbereik met Editio. Via verschillende cursussen kunnen wij je begeleiden en kun je uiteindelijk bij ons een boek schrijven.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.