Schrijf ongeacht alles

Een boek schrijven: Tips van Editio!

Een boek schrijven is natuurlijk ontzettend leuk, maar tegelijkertijd is het ook heel erg moeilijk. Editio is een online schrijversacademie en biedt verschillende cursussen aan die je kunnen helpen met het schrijven van een boek. Daarnaast kan Editio je nu alvast een beetje helpen met een aantal tips van onze tutoren.

Manon Uphoff geeft je alvast een tip!

 

Een boek schrijven: Tips voor scènes

Zelf een boek schrijven? Tips zijn dan altijd welkom en onze tutoren kunnen je er zeker een aantal geven. Bijvoorbeeld Wilma Geldof. Zij geeft de tip om te schrijven in scènes en om zo min mogelijk samen te vatten. Daarnaast geeft Wilma nog de tip om relevante details concreet en specifiek te maken.

Ook Rob van Essen heeft een tip voor het schrijven van scènes en ook hij ziet veel belang in het gebruik van details. Om een locatie tot leven te brengen zijn details namelijk onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat de omgeving tot leven komt en ze geven meteen een goede indruk van de sfeer van een locatie.

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je mede-cursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.
Ellen van Til, cursist

Een boek schrijven: Tips voor dialogen

Tutor Bette Westera geeft de tip om spaarzaam te zijn met uitroeptekens en bijwoorden, Marcel Möring geeft de tip om ervoor te zorgen dat dialogen acteerbaar zijn. Een goede dialoog zou je moeten kunnen opvoeren. Ten slotte geeft tutor Rob van Essen nog een andere tip: ‘Bij het lezen van een dialoog moet een lezer niet doorhebben dat het door iemand geschreven is. Een dialoog mag niet vervelen en past bij de personages die hem uitspreken’.

Met de verschillende cursussen van Editio leer je een boek schrijven. Tips zijn natuurlijk altijd handig, maar bij Editio kan je ook schrijfcursussen volgen in verschillende genres waardoor je nog beter leert schrijven. Je wordt begeleid door bekende Nederlandse schrijvers die je graag verder helpen!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.