Schrijven even een ander zijn

Wil jij een schrijver worden?

Spreekt elke dag in de weer zijn met woorden en taal je enorm aan? Misschien wil je dan wel een schrijver worden! Een schrijver worden lukt niet zomaar en is niet voor iedereen weggelegd, maar Editio kan je helpen bij de start van een schrijverscarrière. Je moet namelijk eerst de basistechnieken van het schrijven leren. Bij Editio kan je online schrijfcursussen volgen van bekende Nederlandse schrijvers. Zij leren je de fijne kneepjes van het vak!
Na het volgen van een aantal cursussen zet je een stap in de goede richting om een schrijver te worden.

Basiscursus: Fictie 1

Met de cursus Fictie 1 kom je al een heel eind op weg naar je schrijverscarrière. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van het creatief schrijven. Bij Fictie 1 komen de vier belangrijkste onderdelen van het creatief schrijven aan bod; personage, locatie, dialoog en plot. Met deze onderdelen kun je een goede basis leggen als beginnende schrijver. Na een aantal cursussen en begeleiding van onze beste tutors kan jij ook een schrijver worden. Na deze cursus kun je nog doorstromen naar een van de andere Fictie cursussen en kun jij je steeds verder ontwikkelen in het schrijven van fictie. Wellicht eindig je zelfs met je eigen boek!

Het is een efficiënte manier om je schrijfstijl te verbeteren. De feedback is waardevol, je wordt voldoende aan het werk gezet en uitgedaagd. Ook leuk dat je de teksten van de andere deelnemers kunt lezen en er feedback op kunt geven.
-Ilse van der Hasselt, cursist

Kinderboeken, thrillers en poëzie

Misschien wil je wel helemaal geen gewone fictie schrijver worden, maar zie jij je veel meer als een gespecialiseerde schrijver van bijvoorbeeld kinderboeken, thrillers of poëzie. Ook hier biedt Editio ook cursussen voor aan. Tijdens de cursus Kinderboek schrijven leer jij je verhalen aanpassen op de belevingswereld van kinderen. Bij Thriller 1 duik je de misdaad in en leer je een spannend verhaal schrijven met een sterk plot. Ten slotte leer je bij Poëzie Schrijven over verschillende dichtvormen en leer jij je eigen gedicht schrijven. Genoeg manieren dus om

Je eigen boek publiceren

Uit een enquête die Editio heeft gehouden blijkt dat recreatieve schrijvers van hun hobby graag hun werk maken. Een schrijver worden is dus de ambitie van elke ‘hobby’ schrijver.
Om schrijver te worden moet je natuurlijk een boek publiceren. Ook daar kan Editio je bij helpen. Namelijk met: manuscriptadvies en manuscriptbegeleiding. Deze twee trajecten helpen je bij het afronden van je manuscript – daarna kan jouw verhaal naar de uitgever. Wij hebben al meerdere beginnende schrijvers geholpen bij het uitgeven van hun boek! Ben jij de volgende?

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.