Schrijf, leer inspireer

Wil jij een goed verhaal schrijven?

Loop jij rond met een goed idee voor een verhaal? Schrijven lukt echter nog niet zo goed? Of misschien lukt het schrijven wel, maar wil je liever wat meer begeleiding of tips over het schrijven van je verhaal? Editio biedt een aantal cursussen en diensten aan waarmee jij je verhaal kan schrijven en wie weet, misschien kun je het uiteindelijk zelfs gaan publiceren.

Herman Koch geeft je alvast een tip!

Cursus Fictie I

Een verhaal schrijven begint bij de basis en dit kun je leren bij de cursus Fictie I. Via verschillende modules leer je een goed verhaal schrijven. Je leert personages neerzetten, locaties tot leven te brengen, een sterke dialoog schrijven en nog veel meer. In zes weken leer je de beginselen van een verhaal schrijven.

Naast Fictie I biedt Editio nog meer cursussen aan waar je een verhaal schrijven leert, zoals Fictie 2, 3 en 4. Bij deze cursussen leer je steeds op een hoger niveau verhalen schrijven en kun je zelfs naar een volledige roman werken.

Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn mede-cursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren.
– Oscar Homan, cursist

Levensverhaal schrijven en kinderboeken schrijven

Maar ook de cursus Levensverhaal schrijven of de cursus Kinderboek schrijven kan aantrekkelijk zijn voor iedereen die een verhaal wil schrijven. Bij biografisch schrijven ga je een persoonlijk verhaal schrijven, bijvoorbeeld over jezelf, maar het kan ook over iemand uit je omgeving gaan of over een plaats of gebeurtenis uit de geschiedenis.

Een kinderverhaal schrijven is natuurlijk iets heel anders. Bij het schrijven van kinderboeken is het opschrijven van een verhaal niet het enige dat belangrijk is. Het gaat namelijk ook om de belevingswereld van een kind en om jouw verhaal bij die belevingswereld te laten passen. De cursus kinderboek schrijven is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel schrijf je voor kinderen van de leeftijd 6 tot 8 en in het tweede deel leer je een verhaal schrijven voor oudere kinderen tussen de 8 en de 12 jaar.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.