Schrijf ongeacht alles

Verhalenwedstrijd van Editio

Schrijf jij graag en zou je mee willen doen met een verhalenwedstrijd? Bij Editio ben je dan aan het goede adres! Editio organiseert elk jaar een speciale verhalenwedstrijd, namelijk de Debutantenschrijfwedstrijd. Bij deze verhalenwedstrijd kan iedereen, die nog geen boek heeft uitgegeven, een verhaal, gedicht of scenario insturen. Je maakt bij deze verhalenwedstrijd kans op twee verschillende prijzen; de vakjuryprijs en de publieksprijs.

Onze tutor Manon Uphoff geeft alvast een tip voor jouw inzending

De vakjuryprijs

Bij de vakjuryprijs win je manuscriptbegeleiding bij Editio, een publicatie in het tijdschrift van Editio en een optreden op een literair evenement bij de SLAA en De Balie. Daarnaast win je ook nog eens twee kaartjes voor het Debutantenbal en twee kaartjes voor het Boekenbal. De vakjury bestaat uit prominente auteur en andere vertegenwoordigers van het boekenvak. Zij beslissen samen welk verhaal het beste is en dus de vakjuryprijs wint.

Ik heb de afgelopen 6 weken genoten van de cursus en erg veel geleerd. Ik zou het iedereen die van schrijven houdt en meer wil leren over het vak zeker aanraden.
Leonie Kapiteyn, cursist

De publieksprijs

Daarnaast kun je ook de publieksprijs winnen. Bij deze prijs win je een Editio schrijfcursus en publicatie in het online magazine van Editio. Daarnaast krijg je ook nog twee kaartjes voor het Debutantenbal. De publieksprijs win je door zoveel mogelijk likes op je verhaal te krijgen.

Verhalenwedstrijd: spelregels

De spelregels van deze verhalenwedstrijd zijn dat je niet meer dan één verhaal per categorie mag indienen en dat je inzending maximaal 1500 woorden mag zijn. Daarnaast moet er een foto of beeld toegevoegd worden aan je verhaal en als je met de categorie Poetry Slam meedoet, dan moet er ook een filmpje van de voordracht van je gedicht bijgevoegd worden.

Andere verhalenwedstrijden

Editio organiseert ook kleinere verhalenwedstrijden door het jaar. Bijvoorbeeld met Valentijnsdag. Dan hebben we een speciale Valentijn verhalenwedstrijd waar je een liefdesbrief, gedicht of verhaaltje in mag sturen. Wil je zelf een keer meedoen met een schrijfwedstrijd? Dan ben je bij Editio goed. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (met gratis schrijftips) om op de hoogte te blijven van onze wedstrijden!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.