Editio kijkt uit… (13 – 27 jan)

Editio kijkt uit

Iedere twee weken selecteert Editio vijf literaire evenementen die een bezoek waard zijn. Een mix van fictie, non-fictie en journalistiek.

19-22 januari: Writers Unlimited, Winternachten 2017, Theater aan het Spui en Filmhuis, Den Haag
€ 28,50 voor drie dagen met Early bird-korting

‘Is this the real life?’ – 

Tijdens Winternachten brengt Writers Unlimited schrijvers, journalisten, denkers, dichters en publiek samen in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. De 22e editie van het mooiste literatuurfestival van Nederland heeft als motto ‘Is this the real life?’ – over wat er is maar verborgen blijft, en over fake – dat wat er niet is maar ons wordt voorgehouden.

Op het programma staat bijna teveel om op te noemen. Een greep uit de genodigden:

Bas Heijne, Hannah Bervoets, Frank Westerman, Christine Otten, Rodaan Al Galidi, Louise O. Fresco, Karin Amatmoekrim, Michael Sjisjkin, Arnon Grunberg en Simone van Saarloos.

24 januari – 1 februari, Poeziemarathon met uitreiking VSB poëzieprijs, Grand Theatre, Groningen

Van 25 januari tot en met 1 februari 2017 vliegt in Groningen de poëzie je weer om de oren. Bekijk het hele programma hier.

25 januari, Regiesessie #3, Theater Bellevue
€ 7,50, 20:30-22:00

De Tekstsmederij Regiesessie is een vrolijk programma dat een uniek kijkje in de keuken geeft in de totstandkoming van een theatervoorstelling. Aanstormende regisseurs krijgen de kans om met de leukste acteurs van dit moment tien dagen te werken aan een vers gesmede toneeltekst. In ontspannen setting, vol theatrale vondsten, spelpareltjes, en repetitieplannen, delen zij het resultaat van deze tien dagen met jou. Ze zijn benieuwd naar je ervaring. En gaan graag met je in gesprek. Toneelschrijver Timen Jan Veenstra leidt het gesprek.

Het koppel dat in de Tekstsmederij Regiesessie #3 werk in ontwikkeling met je deelt, bestaat uit schrijver Dirk Uiterwaal en regisseur Sterresoet van Schooten.

26 januari, 30+30 dichtersmaraton, Perdu, Amsterdam
€ 7 – 10, 19:45

Dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur voorbij.

En ook alvast

12 februari,  Lees meer!, Concertgebouw Brugge
€ 7,00

De vinger aan de pols in boekenland. Te gast: Louis Van Dievel, Mira Feticu en Marc Reugebrinck.

Met het boekenprogramma Lees meer! nodigt de Openbare Bibliotheek Brugge boekenliefhebbers op zondagochtend uit in het Concertgebouw om de tijd te nemen voor goede literatuur. Auteurs uit Vlaanderen en Nederland gaan in dialoog met elkaar, steeds tegen de achtergrond van recent werk. De interviewer peilt met de schrijvers naar het hoe en waarom van hun boeken en haalt het leesplezier naar boven. Na afloop krijgt het publiek de kans om na te praten met de auteurs en boeken te laten signeren.

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (16 – 31 dec)

Agenda / 15 december 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (10 – 24 juni)

Agenda / 9 juni 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (5 – 19 aug.)

Agenda / 3 augustus 2016