Editio kijkt uit naar… (20 aug – 2 sept)

Editio kijkt uit

Iedere twee weken selecteert Editio vijf literaire evenementen die een bezoek waard zijn. Een mix van fictie, non-fictie en journalistiek.

19 t/m 21 augustus: Lowlands’ literatuurprogramma, Biddinghuizen
€185,- festivalticket + campingplaats
Het weekend van 19 augustus gaat een van de grootste festivals van Nederland van start: Lowlands. Naast muziek, theater en film is ook literatuur volop in het programma aanwezig. Zo houdt schrijver/columnist Frank Heinen een een diepte-interview met Paulien Cornelisse, hebben schrijversvrienden Ilja Leonard Pfeijffer en Erik Jan Harmens samen een show, gaat Editio-tutor Jasper Henderson in gesprek met Connie Palmen en organiseert Het Literatuurhuis een literaire spelhow met o.a. Walter van den Berg en Hagar Peeters.

6 t/m 28 augustus: Forten vol VerhalenDiverse locaties
14.00 – 17.00 uur
Entree tot €7,50
Deze zomer strijkt het festival Forten vol Verhalen neer op 18 bijzondere locaties door het hele land. Een uniek verhalenfestival voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de diversiteit van de natuur van de waterlinies.
De verhalen worden verteld door topvertellers uit Nederland en België. Met o.a. Eric Borrias, Mirjam Mare, Rik Vuur, Peter Faber, Bastiaan de Zwitser, Soufiane Moussouli, Mia Verbeelen, Janneke Tanja, Sahand Sahebdivani en anderen.

26 t/m 28 augustus: Uitmarkt, Amsterdam
Entree gratis
De jaarlijkse Uitmarkt vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van augustus in Amsterdam. De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Het programma biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Met bijna 500.000 bezoekers, 2000 artiesten en bijna 30 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland.

In de Hobbemastraat, op het Museumplein, voor het Rijksmuseum langs en in de Johannes Vermeerstraat staan de kramen van de Boekenmarkt. Ook in De Balie is elke dag een ander programma. Met o.a. Lidewijde Paris, Ellen Deckwitz en Simone van Saarloos.

28 augustus: Het Park VerteltPark Hartenstein, Oosterbeek
13.00 – 18.00 uur
Entree gratis
Het Park Vertelt is een sfeervol poëziefestival in de open lucht dat landelijke en internationaal bekende dichters al 12 jaar lang een podium geeft. Naast voordrachten zijn er ook muzikale acts te beluisteren en zijn er cross-overs tussen poëzie en andere kunstvormen te zien. In 2016 is het thema van Het Park Vertelt ‘Zomerfluisteren’.

2 september: Opening De BoekenparadeTolhuistuin Concertzaal
21.00 – 23.00
€12,50
De Boekenparade is hét grootste boekenevenement van 2016 Jaar van het Boek: van 2 t/m 25 september 2016 staan boeken en verhalen centraal. De focus van het festival ligt op beleving en ontmoeting. De Boekenparade belicht op prikkelende wijze het fenomeen boek in al zijn verrassende vormen en biedt een uitgebreid cross-over programma van evenementen, performances, podiumkunsten, muziek, workshops en een expositie.

Pepijn Lanen, taalvirtuoos en bekend van De Jeugd Van Tegenwoordig, schreef de bestseller Naamloos en opent de Boekenparade met zijn eigen favorieten: schrijvers Herman Brusselmans en Herman Koch, en zijn muzikale vrienden Bas Bron (draait een ambient set met Japanse computer game muziek), Rimer London (doet de soundtrack voor Naamloos live) en 751 (van Pitch en Rewire festival).

Het complete programma van De Boekenparade vind je hier._____

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (22 jul – 5 aug)

Agenda / 21 juli 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (27 mei-10 juni)

Agenda / 27 mei 2016

Editio kijkt uit

Editio kijkt uit naar… (10 – 24 juni)

Agenda / 9 juni 2016