Debuteren voor Dummies: Jente Posthuma en Jelte Nieuwenhuis

Jente Posthuma

In augustus 2016 verscheen bij Atlas Contact Mensen zonder uitstraling, het debuut van Jente Posthuma. Ze schreef drie jaar aan deze roman. Jelte Nieuwenhuis is acquirerend redacteur bij Altas Contact.

Voor ze ging debuteren, liet Jente Posthuma zich opvallen in verschillende literaire tijdschriften. Ze publiceerde korte verhalen in onder andere De Revisor, Das Magazin en De Gids. Ook in schrijfwedstrijden liet de Twentse zich niet onbetuigd. In 2012 won ze de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal. Ze speelde literaire voorstellingen in de Kleine Komedie in Amsterdam en op Lowlands. Daarnaast is Jente ook freelance journalist voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en nrc.next.

Tijdens het Debutantenbal praten we met schrijvers en hun redacteuren over de weg naar het debuut. Hoe komt een roman tot stand? En hoe zit het met toneelteksten en poëzie? Hoe liggen de verhoudingen tussen de schrijver en zijn redacteur? Wat zijn de grootste struikelblokken en welke handige tips kunnen zij meegeven aan debutanten in spé?

Het volledige programma van het Debutantenbal vind je hier. Kaartjes koop je op de website van De Balie.

Debutantenbal 2017: line-up en longlist Debutantenschrijfwedstrijd

Thema's / 1 maart 2017

Interview: Walter van den Berg en Daniël van der Meer

Verdieping / 20 februari 2017

Kort verhaal van de publieksprijswinnaar!

Podium / 18 januari 2017