3 schrijfresidenties in binnen- en buitenland

Een week of misschien wel een maand ongestoord schrijven in een afgelegen huisje. Het klinkt romantisch, maar hoe vind je de juiste plekken tussen het aanbod? Editio zet alvast een paar droomplekjes voor beginnende en gevorderde schrijvers op een rij.

Schrijfateliers in Spanje

Voor veel schrijvers is het een droom. Een langere tijd schrijven in het buitenland. De Fundación Cultural Knecht-Drenth (FCKD) heeft in het idyllische Alicante een aantal monumentale panden gekocht. Deze ateliers zijn bedoeld voor tijdelijk gebruik door kunstenaars, schrijvers, vertalers en wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen. Volg die droom en zorg dat jij komend jaar in Spanje kunt schrijven.


Schrijven in Het Lijsternest van Stijn Streuvels

Het Lijsternest is het voormalig woonhuis van Stijn Streuvels. Voor deze schrijversresidentie van het Internationaal Literatuurhuis in Brussel moet je minstens één boek bij een professionele uitgeverij hebben gepubliceerd, maar dan is de residentie wel kosteloos en ontvang je een stipendium van € 150,- per week. Schrijf aan het originele bureau van Stijn Streuvels in het West-Vlaamse Ingooiem jouw nieuwe werk.


Schrijvershuisje in Twente

Het schrijvershuisje van Dorine Holman in Twente is het hele jaar beschikbaar. Of je nu schrijft aan je kortverhaal, essay, manuscript of artikel: je kunt hier terecht. Het huisje heeft alles wat je nodig hebt. Een perfecte afwisseling van schrijven, rust vinden en genieten van de prachtige natuur in de Achterhoek.

 

*

5 redenen waarom Spotify ook handig is voor taalliefhebbers

Verdieping / 19 mei 2017

5x onmisbare, gratis smartphone apps voor schrijvers

Verdieping / 13 april 2017

5 films waarvan je nog niet wist dat het boekverfilmingen zijn

Thema's / 11 mei 2017