Schrijven is toveren
schrijfwedstrijd voorbereiden

Feedback op je verhaal

In een goed kort verhaal valt alles op zijn plaats.  Het vertelt, onthult, neemt de lezer mee en laat pas los als de laatste punt is gezet. Je begint met een opzet. Schrijft een eerste versie. Je laat je verhaal misschien door een ander lezen. Maar de beste manier om je verhaal veel beter te maken is door de feedback van een professionele redacteur. Zo krijg je een verhaal dat je in kunt sturen voor een schrijfwedstrijd of wie weet voor plaatsing in een literair magazine.

Om je te helpen je verhalen beter te maken bieden we je de korte cursus Feedback op je verhaal aan. Je krijgt in drie weken tijd professioneel commentaar op jouw verhaal en advies over hoe het beter kan, zodat jij straks de beste versie van je verhaal hebt. En je kunt het geleerde steeds weer toepassen, zodat alles wat je nog gaat schrijven beter wordt.   

Voor wie is de cursus Feedback op je verhaal?

Voor alle aspirant schrijvers. Voor wie zich voorbereidt op een schrijfwedstrijd. Voor aspirant winnaars. Korte verhalen schrijvers. Of schrijvers die de aandacht van een jury willen trekken. En schrijvers die 1-op-1 feedback willen. Romanschrijvers. Of schrijvers van een autobiografie of biografie.

Studieprogramma

Week 1:

In de eerste week lever je allereerst een verhaal in van maximaal 1500 woorden. Het kan een verhaal zijn dat je in die week schrijft, het mag natuurlijk ook een verhaal zijn dat je hebt liggen. Daarbij is het belangrijk dat je weet waarop gelet wordt door jury’s en redacties van literaire magazines. Daarom lees je deze week drie uiteenlopende winnende verhalen van de afgelopen Debutantenschrijfwedstrijden, zowel fictie als non-fictie. Ook lees je het commentaar van de vakjury hierop.

Week 2:

Aan het begin van deze week geeft de Editio redacteur je feedback op de sterke en zwakkere punten in je verhaal. Wat werkt wel? Maar ook: wat werkt niet? Door middel van deze feedback herschrijf je in de tweede week je verhaal. Een goed verhaal ontwikkel je tenslotte het best aan de hand van persoonlijk professioneel commentaar.

Week 3:

Gedurende deze week ontvang je op basis van je tweede versie opnieuw feedback en nog een aantal tips. Zo kun  je je verhaal nog sterker maken. Tenslotte schrijf je de laatste versie van je verhaal. Je zult verbaasd staan over hoeveel beter het is geworden! Nu heb je iets in handen dat je kunt inzenden voor een schrijfwedstrijd en voel je je zekerder over wat je schrijft.

Resultaat van de cursus

Na drie weken heeft jouw basisverhaal een flinke upgrade gekregen. Redacteuren gaven je opbouwende feedback. Zo weet je de aandacht te trekken van lezers en ook van jury’s met je verhaal. Er zijn immers wedstrijden genoeg om aan mee te doen!

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en jouw inloggegevens voor het cursussysteem. Daarmee kan je op de dag dat de cursus van start gaat inloggen. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform waar alle informatie en uitleg over de cursus te vinden is, en vanwaar je berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

Groepsgrootte

Deze cursus is individueel. Daardoor zien/ontvangen alleen jouw redacteur en jijzelf jouw inzendingen en feedback.

Cursusduur

3 weken

Soort cursus

Online

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Inschrijven

    Je ontvangt na het versturen binnen één dag reactie op je aanvraag!