Schrijf ongeacht alles

Hoe schrijf je een boek?

Hoe schrijf je een boek? Een vraag die veel mensen bezighoudt, maar ook een lastig te beantwoorden vraag. Editio heeft echter het antwoord. Stel je hebt een verhaal in je hoofd zitten en je zou dit graag willen omvormen tot een echt boek. Waar begin je dan? Belangrijk is natuurlijk om te weten wat voor boek je wilt schrijven.  Wil je een roman, een kookboek of wil je een boek over een van je grootste hobby’s gaan schrijven?

Elke Geurts geeft je alvast een tip!

Hoe schrijf je een boek?

In de cursus Creatief Schrijven (Fictie 1) krijg je een introductie in het schrijven van een roman. Via vier modules kom je al een stuk dichter bij het schrijven van je boek. Personage, locatie, dialoog en plot komen aan bod bij deze cursus en zorgen ervoor dat je verhaal goed in elkaar gaat steken en interessant wordt om te lezen.

Maar stel dat je al wat verder bent? Dan kun je ook verder met Fictie 2, 3 of zelfs Fictie 4 en kun je de vraag ‘Hoe schrijf je een boek?’ volledig beantwoorden. Naast fictie biedt Editio ook schrijfcursussen aan voor het schrijven van een thriller, een biografisch boek of een non-fictie boek.

De feedback van mijn tutor vond ik zeer relevant, betrokken en leerzaam. Ook het onderling commentaar van de mede-cursisten was constructief en openhartig. Editio helpt met het schrijven van je boek!
– Sebes Zevenhuizen, cursist

Natuurlijk houdt het schrijven van een boek niet alleen in dat je een verhaal op papier krijgt. Editio kan schrijvers volledig begeleiden met het schrijven van een boek. Naast cursussen bieden wij namelijk ook manuscriptadvies en manuscriptbegeleiding aan. Hierdoor kun je bij Editio niet alleen leren om verhalen te vertellen, maar kunnen wij de vraag ‘Hoe schrijf je een boek?’ volledig uit jouw handen nemen en je verhaal daadwerkelijk tot een boek omvormen.

Dus de vraag: ‘Hoe schrijf je een boek?’ kan bij Editio beantwoord worden doordat wij verschillende cursussen aanbieden en doordat wij persoonlijke begeleiding kunnen leveren.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.