Schrijven is hardop dromen

Verhalen schrijven

Is creatief schrijven altijd al jouw passie geweest? Heb je altijd al beter willen leren schrijven, maar nooit de juiste begeleiding of tijd gehad? Dan is een schrijfcursus van Editio iets voor jou! Een schrijfcursus met een focus op verhalen schrijven.

Schrijfcursussen

Ervaar ons unieke, interactieve lessysteem en bekwaam je in het schrijven van verhalen. Tijdens een 6 tot 12-weekse schrijfcursus word je begeleid door de beste tutors: bekende schrijvers zoals Manon Uphoff, Auke Kok, en Charles den Tex helpen jou met verhalen schrijven.

Tutor Manon Uphoff geeft je alvast een tip!

Van een schrijfcursus fictie of non-fictie, tot een cursus kinderboek schrijven of gedichten schrijven. Bij Editio vind je altijd een cursus die bij jou past.
Schrijfcursus Fictie 1 is onze populairste schrijfcursus. Tijdens deze 6-weekse cursus leer je verhalen schrijven en concentreer je je op personages, beschrijvingen van locaties en het uitwerken van een plot voor jouw eigen verhaal.

Hulp van de beste tutors

Verhalen schrijven is leuk, maar tijdrovend. Zeker wanneer je niet weet waar je moet beginnen. En dat maakt het online, interactieve cursussysteem van Editio zo aantrekkelijk! Gewoon thuis op de bank beginnen met het schrijven van verhalen. Wanneer jij wilt en waar je ook bent. Ideaal.

Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn mede-cursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren.
-Oscar Homan, cursist

Maar daarmee ben je er nog niet. Daarom bieden de tutors van Editio jou de begeleiding die je nodig hebt. Al onze tutors zijn ervaren schrijvers die weten hoe moeilijk het is om te beginnen met het schrijven van verhalen. Dankzij hun ervaring leer jij als beginnende schrijver snel hoe je bepaalde aspecten van verhalen schrijven aanpakt. Van dialogen schrijven tot plot twists, je leert het bij Editio!

Manuscript

Heb jij al veel ervaring met verhalen schrijven? En ben je op zoek naar een andere uitdaging? Naast schrijfcursussen biedt Editio ook individuele begeleiding aan. Samen met een tutor ga je kijken naar jouw eigen verhalen. Onder begeleiding schrijf jij verder aan jouw manuscript of verhalen. De tutor helpt je met vraagstukken die jij graag beantwoord wilt hebben. Schrijfbegeleiding op maat!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.