De nieuwe schrijver: Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Steeds meer schrijvers houden het niet bij één enkel genre. Tijdens het debutantenbal bespreken we de status van het papieren boek tussen andere literaire disciplines zoals toneel, film en het schrijven van columns. Is de nieuwe schrijver een alleskunner? Eén van onze gasten op 18 maart is Hanna Bervoets.

Wie kent Hanna Bervoets niet? Met haar debuut Of hoe waarom werd ze in 2009 uitgeroepen tot Debutant van het Jaar en ook haar tweede roman Lieve Céline bleef niet onopgemerkt. Die werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs en verfilmd door Thomas Korthals Altes. De daaropvolgende titels Alles wat er was en Efter waren goed voor nominaties voor de Opzij Literatuurprijs, Gouden Boekenuil en Libris Literatuur Prijs. Van Efter zijn bovendien de filmrechten verkocht. In 2016 volgde de roman Ivanov, die in januari 2017 de BNG Bank Literatuurprijs won en op de longlist van de Libris Literatuur Prijs prijkt.

Hanna Bervoets heeft echter niet enkel romans op haar naam staan. Ze schreef vijf jaar lang wekelijks een column voor Volkskrant Magazine. Die zijn gebundeld in Leuk zeg doei (2010), Opstaan, aankleden, niet doodgaan (2013) en En alweer bleven we ongedeerd (2015). Daarnaast waagt de Amsterdamse zich ook aan scenarioschrijven. In 2010 schreef ze de voorstelling Roes voor de toneelgroep Firma Mes. Ook schreef ze het scenario van de korte film Bowy is binnen (2012).

Het volledige programma van het Debutantenbal vind je hier. Kaartjes koop je op de website van De Balie.

Willem Bosch

De nieuwe schrijver: Willem Bosch

Thema's / 8 maart 2017

Jente Posthuma

Debuteren voor Dummies: Jente Posthuma en Jelte Nieuwenhuis

Thema's / 6 maart 2017

Debutantenbal 2017: line-up en longlist Debutantenschrijfwedstrijd

Thema's / 1 maart 2017