De nieuwe schrijver: Willem Bosch

Willem Bosch

Steeds meer schrijvers houden het niet bij één enkel genre. Tijdens het debutantenbal bespreken we de status van het papieren boek tussen andere literaire disciplines zoals toneel, film en het schrijven van columns. Is de nieuwe schrijver een alleskunner? Eén van onze gasten op 18 maart is Willem Bosch.

Willem Bosch schrijft zowel fictie, columns als scenario’s. Met de eerste aflevering van BNN-serie Van God Los, getiteld Spookbeeld, haalde hij zelfs een nominatie binnen voor een Gouden Kalf. Hij schreef ook scenario’s voor Feuten en de bioscoopfilms Bellicher: Cel en het vervolg Bellicher – De macht van meneer Miller.

 

Willem debuteerde in 2012 met de roman Op zwart, waarvan de filmrechten zijn verkocht aan producer Pumpkin. Samen met zijn vrouw Sarah Sluimer heeft Bosch een populaire column op de website van ELLE, die eind 2016 werd gebundeld in het boek Ontaarde ouders. In deze column beschrijven Willem en Sarah openhartig het effect van het ouderschap op hun goedgevulde stadsleven én op hun relatie.

Het volledige programma van het Debutantenbal vind je hier. Kaartjes koop je op de website van De Balie.

Jente Posthuma

Debuteren voor Dummies: Jente Posthuma en Jelte Nieuwenhuis

Thema's / 6 maart 2017

Simone Atangana Bekono

Debuteren voor Dummies: Simone Atangana Bekono en Maartje Smits

Thema's / 8 maart 2017

Debutantenbal 2017: line-up en longlist Debutantenschrijfwedstrijd

Thema's / 1 maart 2017