Kerstcadeaus voor schrijvers

Heb jij ook zo’n schrijver aan de dinertafel tijdens de feestdagen?

Weet je  niet wat je een letterliefhebber moet geven tijdens de kerst? Editio geeft cadeautips. We beloven niet dat de penvoerder meer aandacht voor jou zal hebben, maar hij/zij zal zeker verheugd zijn met ieder van de volgende vijf presentjes:

1.

Kies voor een klassieker, Schrijven is ritme van Thomas Verbogt. Een boekje van 86 pagina’s over de dynamiek van tekst.
‘Zonder vorm geen inhoud. En zonder stijl geen verhaal. Om een tekst een gebeurtenis te talen worden is dynamiek nodig, en die is alleen voelbaar door een strak gedoseerd ritme. Schrijven is, los van het verhaal, vooral ritme: het ritme van zinnen, passages en personages – de afwisseling van rust en handeling, van snelheid en traagheid. In dit boek schetst Verbogt hoe ritme afhankelijk is van het doel van passages, van sfeer, stemming, motieven en plaats van handeling. ‘Alles heeft een ritme.’

schrijven-ritme-cadeau

2.

Kies voor drie keer het tijdschrift Editio thuis:

tijdschrift

Tijdschriften nummer 2

3.

Deze tip komt van onze Editio redactiechef, Simone. Haar lievelingspen is een metalen vierkleurenpen naar een vintage model. De pen schrijft in rood, groen, blauw of zwart. ‘Dit is de beste pen op aarde,’ zegt ze hierover. ‘Met deze pen kun je tijdens het schrijven nog aantekeningen maken in je eigen tekst door een andere kleur te gebruiken. En hij is heel mooi van metaal, én hij is niet zo duur.’ De pen te koop bij de meeste speciaalzaken voor kantoorartikelen voor minder dan 10 euro.

pen

4.

editio-cadeau-2-28112016

Is de schrijver voor wie je een cadeau zoekt iemand die je écht  liefhebt? Geef dan een Editio schrijfcursus cadeau! Tot en met 24 december 2016 zijn alle zes-weekse schrijfcursussen die in januari 2017 starten niet 325 euro, maar 244 euro. De aanbieding geldt voor de volgende cursussen: Fictie 1, Thrillers 1, Bloggen, Foodbloggen, Non-fictie verhaal, Poezië schrijven. Kijk op deze pagina voor het aanbod.

5.

mokken-shut-up

Koffie en schrijvers zijn boezemvrienden. En deze mokken van Blossom zijn ook nog eens speciaal voor schrijvers. De varianten ‘Shut up, I’m Reading’, ‘Shut Up I’m Writing’ en ‘Disturb at your own risk’ zijn online te koop, bijvoorbeeld via Paagman.

Tot slot:

Deze veertien boeken publiceerden de Editio tutoren in 2016. Romans. Non-fictie, thriller, poëzie, vertalingen en levensverhalen, tussen deze stapel boeken zit voor ieder wat wils.

v.l. n.r. v.b.n.o.:
1936 – Auke Kok, Het Naderen van een brug – Roel Bentz van den Berg, Ferrari’s in de Hemel – Anja Sicking, Mensen op Mars – Joris van Casteren, Ollie en het kronkeldier – Wilma Geldof, Woon ik hier – Jos Versteegen, De dood van een thrillerschrijfsters – Pauline Slot, Is u bekend met het alfabet? – Joris van Casteren, Bot – Charles den Tex, Kind van de verzorgingsstaat – Rob van Essen,  We moeten gaan – Marnix de Bruyne, Sonetten voor Hanna – vertaling door Jos Versteegen, Turis – Özcan Akyol, Schuld – Walter van den Berg, Greppel – Herman Koch.

boeken-2016

 

 

Interview: Wilma Geldof

Verdieping / 24 november 2016

Maand van de geschiedenis

Special: Maand van de geschiedenis

Thema's / 29 september 2016

Marnix de Bruyne

Interview: Marnix de Bruyne

Verdieping / 1 mei 2016