Magazine Schrijf, leer, inspireer

Schrijfweektalent: Lilian van Ooijen

'Tirade van Speeksel', door Lilian van Ooijen. Ik was een kaaskop. Zij was zwoel. De hele week al. Haar nichtje H. en zij bevonden zich biologisch gezien op hun hoogtijdagen. Hun donkere haar was lang en glanzend. Ranke benen, bruin van de olijfolie, die zij dagelijks lieten rusten op het opblaasbootje op het Lago Maggiore, zo vertelde zij.

Lees verder

Schrijfweektalent: Jasmijn Lobik

Dankbaarheidsdagboek, een gedicht van Jasmijn Lobik.

Lees verder

Schrijfweektalent: Marthe van Bronkhorst

Onder de appelboom, door Marthe van Bronkhorst. We zaten onder een appelboom bij een kampvuur dat met de minuut aan levensvatbaarheid verloor. Drie houtblokken steunden op elkaar, op een manier zoals voetballers elkaar omhoogheisen na de drinkpauze van de verlenging. Daartussen zaten allerlei kleine, mikado-achtige natte takjes waar de blaadjes van de heg nog aan zaten. We vroegen I. of ze die had uitgetrokken of op de grond had gevonden. ‘Ja,’ antwoordde ze alleen.

Lees verder

Schrijfweektalent: Uschi Cop

In augustus nam Editio haar intrek in een Drentse boerderij, om daar met een groep enthousiaste jonge talenten aan het schrijven te slaan: de Lage Landen Schrijfweek 2019 was een feit. In dit magazine blikken we terug op de week. We stellen we de deelnemers aan je voor, en bieden hun werk een podium. Met deze keer: een gedicht van Uschi Cop. Ze schreef het tijdens de workshop van bekroond dichter Elma van Haren

Lees verder