Magazine Schrijf, leer, inspireer

Lezing James Wood

James Wood (1965) is een van de belangrijkste literatuurcritici van de wereld. Gisteren gaf hij een lezing in Amsterdam.

Lees verder

Schuldig fietspad

Tien jaar geleden fietste ik over dit fietspad naar mijn werk. Een uur voordat daar schoten zouden klinken en een mes in menselijk vlees zou verdwijnen. Het zal het overlevingsmechanisme van de mens zijn dat heeft voorkomen dat de horror daarvan nooit helemaal bij me is doorgedrongen.

Lees verder

Leren is bewust worden

Op een velletje papier heb ik verschillende plotlijnen uitgetekend. Loop ik er netjes overheen of laveer ik er langs en kijk ik wel waar ik uitkom?

Lees verder

Chinatown

Soms vind je de oplossing van al je problemen in Chinatown.

Lees verder

WK, het beste verhaal van dit moment

Een goed verhaal heeft meestal drie vaste elementen. Soms kom je die op een onverwachte plek tegen....

Lees verder

Aan de slag

Jan Rensen legde zich toe op het schrijven van een boek. Helaas was schrijven niet het enige wat hij met zijn nieuwe computer herontdekte.

Lees verder

Write drunk, edit sober

Write drunk, edit sober. Niet mijn eigen woorden maar een uitspraak van Ernest Hemingway. Het prijkt als inspiratiebron op mijn Ipad. Niet omdat ik zo graag drink (alhoewel) maar wel omdat ik dergelijke anekdotes van gevestigde schrijvers kan waarderen. Schrijvers die alle reden hebben om arrogant te zijn maar zichzelf niet al te serieus nemen. Of het schrijverschap.

Lees verder

Poëzie en film in één. Ontdek het onderbelichte genre ‘Poëziefilm’

ReVersed Poetry Film Festival

Lees verder

Maastricht

Een bijzondere locatie is Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht. Mocht je in de buurt zijn loop dan eens binnen want in deze ruim 700 jaar oude kerk bevindt zich een van de mooiste boekhandels ter wereld. Bovendien is leescafé Coffee-lovers in het voormalig priesterkoor een tot de verbeelding sprekende schrijfplek, waar je veel inspiratie kan opdoen.

Lees verder