Magazine Schrijf, leer, inspireer

Annie M.G. en Ischa Meijer

VIDEO: Ischa Meijer interviewde Annie M.G. Schmidt in 1993: 'Mag jij jokken?'

Lees verder

Tip van Manon Uphoff: ​Loop niet voor de vragen weg

Er komt bij het schrijven altijd een moment dat je denkt dat je verkeerd bezig bent. Loop daar niet voor weg, zegt Manon Uphoff.

Lees verder

Interview met Roel Bentz van den Berg

Roel Bentz van den Berg over Het naderen van een brug: "dit is wel een Magnum Opus voor mij. Of dat het voor de lezer ook is moet hij zelf uitmaken."

Lees verder

Vluchten in de literatuur

Akyol's nieuwste boek Turis (februari 2016) kwam woensdag op de zevende plek de bestsellerlijst binnen. Editio interviewde hem over de motivatie voor zijn schrijverschap.

Lees verder

De uitgever, de self-publisher en de debutant

Kasper van Royen is filosoof, postbode en columnist. Zijn eerste boek, En toen kwam Annika, verschijnt in april 2016 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar.

Lees verder

Ferrari’s in de hemel

Interview met Anja Sicking over de Westerse zoektocht naar liefde en haar nieuwste roman, Ferrari's in de hemel.

Lees verder

Genomineerde schrijvers aan het woord

Hoe ontwikkel jij je schrijftalent? Negen genomineerden voor de ECI Debutantenprijs geven antwoord op deze vraag.

Lees verder

Interview met tutor Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelbooms derde en meest recente boek 'De Man die Haast Had' won de Zeeuwse Boekenprijs 2015. Welke rol spelen taal en tekst in zijn dagelijks leven?

Lees verder

Interview met tutor Joris van Casteren

De nieuwe EDITIO tutor non-fictie is niemand minder dan Joris van Casteren (1979). Op zijn eenentwintigste was hij al redacteur bij het weekblad De Groene Amsterdammer. In 2004 won hij het Gouden Pennetje voor zijn reportages in Vrij Nederland en NRC Handelblad. Van Casteren leverde onder andere bijdragen aan Hollands Diep, HP de TIJD, nrc.next en De Correspondent. Daarnaast heeft Van Casteren nog negen boeken gepubliceerd. In zijn aankomende boek figureren mensen die een buitenaardse droom koesteren.

Lees verder

Interview met tutor Wim de Jong

De nieuwe EDITIO-tutor Verhalende journalistiek én tutor Foodbloggen is Wim de Jong. Sinds 1980 is de Jong actief in de schrijvende journalistiek, onder meer als oprichter en columnist van Volkskrant Magazine en kunstredacteur en tv-recensent van de Volkskrant.

Lees verder