Magazine Schrijf, leer, inspireer

Rubriek: schrijvers & redacteuren raden aan

Tutors, redacteuren en schrijvers vertellen over de boeken die elke schrijver móet lezen en wat je ervan kunt leren. Kijk hier voor de wekelijkse aanvulling van je boekenkast!

Lees verder

Editio Agentschap brengt kinderboekenschrijver Cora Sakalli onder bij Uitgeverij Moon

Lees hier hoe Editio Agentschap Cora Sakalli onderbracht bij Uitgeverij Moon.

Lees verder

Maria Stam: winnaar kort spannend verhaal

Maria Stam schrijft sinds drie weken korte verhalen en won onze wedstrijd Kort Spannend Verhaal. Lees hier het begin van haar succes!

Lees verder

Johan Fabers 6 favoriete boeken over wielrennen

Talloze auteurs hebben zich door de wielersport laten inspireren. Johan Faber, non-fictie en auteur van Alpe d'Huez, raadt zes topboeken over wielrennen aan.

Lees verder

Blog Tamara Baars: Rouwen & Schrijven I t/m III

Lees hier Deel I t/m III van de blog Rouwen & Schrijven van Tamara Baars.

Lees verder

Inspirerende workshops op de Open Dag

Op 17 juni vond de eerste open dag van Editio plaats. Lees hier het verslag van een dag vol inspirerende workshops en zorg dat je de volgende er ook (weer) bij bent!

Lees verder

Editio Open Dag op zaterdag 17 juni

Op zaterdag 17 juni organiseert Editio een Open Dag. Maak kennis met ons online cursussysteem en volg gratis workshops bij tutors Manon Uphoff en Linda Polman!

Lees verder

5 films waarvan je nog niet wist dat het boekverfilmingen zijn

Dat filmmakers hun werk graag baseren op boeken is natuurlijk geen geheim, maar wist je van déze populaire films al dat ze gebaseerd zijn op een boek?

Lees verder

Het wonderbaarlijke vermogen van Pnin

De positie en ervaringen van buitenstaanders in een nieuwe, vreemde maatschappij zijn nu actueler dan ooit. Manon Uphoff over Nabokovs personage Pnin uit de gelijknamige roman en wat zij zelfs nu nog van dit bijzondere personage leert. Met schrijftips van Uphoff en een video-interview over haar ervaringen als debutante, gevestigd auteur en nu ook scenarioschrijfster.

Lees verder

De zoektocht naar talent

Je wil je manuscript gepubliceerd krijgen. Dit is nog niet zo eenvoudig. Hoe grijp je als schrijver de aandacht van de uitgevers en hoe houd je die aandacht vast? Wij vroegen drie acquirerend redacteurs en een PR-specialiste hoe beginnende schrijvers in de kijker lopen bij uitgeverijen én het publiek.

Lees verder