Magazine Schrijf, leer, inspireer

Interview met Francis Nagy: ‘Fantasie is iets magisch, raak dat vooral aan.’

Francis Nagy (1995) won in 2019 de schrijfwedstrijd Write Now!, met haar verhaal 'Vruchtval'.  Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ in Arnhem, en vertelde ons wat haar inspireert tijdens het schrijven.

Lees verder

Winterland // Wouter Degreve

Wouter Degreve (1986) doceert Frans aan nieuwkomers in Brussel, waar hij ook woont. Naast het lesgeven legt hij zich het liefst toe op schrijven. Met één van zijn ultrakorte verhalen werd hij in 2018 genomineerd voor de Deus Ex Machinaprijs, en momenteel staat hij op de shortlist voor Sampler 2020 (Das Mag). In 2018 werd hij toegelaten tot de Schrijversacademie waar hij volop werkt aan zijn eerste boek.

Lees verder

Neem een hulpje // Martine Bakker

Martine Bakker (1986) schrijft voor De Speld, is hoofdredacteur van het satirische online magazine De Pin en speelt bij comedygezelschap De Speld Live. Ze interviewde zo’n 264 artiesten en bedenkt slogans voor merken met humor en schreef de theatervoorstelling Alleen als we samen mogen. In 2017 trad ze voor het eerst op als stand-upcomedian. Sindsdien speelde ze van Zwarte Cross tot DeLaMar Theater, van comedyclubs tot aan het Beatrix Theater. Martine stond in de finale van Comedy Talent Award 2017 en won zowel de publieks- als juryprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival 2018. Op 28 maart is haar vertelkunst te bewonderen op het podium van het Beter Schrijven Festival, georganiseerd door Editio's partner Stichting Beter Schrijven. Ze nam tevens deel aan de Lage Landen Schrijfweek.

Lees verder

De Debutantenschrijfwedstrijd komt er weer aan!

Leuk nieuws: de Debutantenschrijfwedstrijd 2019 gaat bijna van start! Vanaf maandag 21 oktober staan we klaar om al jullie inzenden te ontvangen. Dit jaar zullen we samenwerken met de Stichting Beter Schrijven, en belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

Lees verder

En wie gaan er mee naar de Lage Landen Schrijfweek 2019?

Het schrijftalent van de Lage landen Schrijfweek 2019 stelt zich voor. Waarom willen zij mee naar de lage landen schrijfweek? Wat hebben zij al geschreven

Lees verder

Publiceren in een literair tijdschrift, zo doe je dat! Met Patrick Bassant @ Lage Landen Schrijfweek

Patrick Bassant leert je in zijn workshop op de Lage Landen Schrijfweek alles wat je weten moet om je werk in een literair tijdschrift gepubliceerd te krijgen. En voor wie er niet bij kan zijn, zijn zijn tips hier in het magazine zijn alvast goud waard.

Lees verder

Hoe maak je personages van vlees en bloed? | workshop door Thomas Verbogt @ Lage Landen Schrijfweek

Op de Lage Landen Schrijfweek zal Thomas Verbogt de cursisten leren over de techniek van het vertellen, en het tot stand brengen van een werkwijze; hoe breng je een idee tot leven, hoe maak je de personages van vlees en bloed? Hoe begin je met schrijven, en hoe zorg je ervoor dat je de lezer weet te boeien.

Lees verder

Maak van je verhaal een podcastserie | Lage Landen Schrijfweek 2019

Wederik De Backer zal in zijn workshop op de Lage Landen Schrijfweek aan de slag gaan met audioverhalen. We spraken hem over zijn workshop.

Lees verder

Hoe breng je jouw verhaal voor het voetlicht?| Lage Landen Schrijfweek 2019

Eva Meijering - Workshop voordracht

In de workshop ‘Breng je verhaal tot leven’ van Eva Meijering op de Lage Landen Schrijfweek zal ze de deelnemers omsmeden tot ware voordrachtskunstenaars. We stelden haar alvast wat vragen.

Lees verder

Schrijven over seks met Ivo Victoria op de Lage Landen Schrijfweek | 22-29 augustus

Ivo Victoria geeft tijdens de Lage Landen schrijfweek een workshop over het schrijven van erotische scènes. We stelden hem alvast wat vragen over zijn workshops.

Lees verder