Magazine Schrijf, leer, inspireer

Nieuwe boeken van onze cursisten

Wat zijn we trots! De lijst van gepubliceerde cursisten blijft groeien. We tippen twee verse debuten: Krassels van Jos Govaarts en Verdwenen woorden van Monique de Heijde. En vooruit, we stelden ze ook nog een paar vragen.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek! Deze workshops mag je gewoon niet missen

Een week lang werken aan jouw tekst op misschien wel het meest idyllische plekje in Nederland. Praten met en begeleiding van ervaren schrijvers en ander jong talent. Het programma van de Lage Landen Schrijfweek voor schrijvers van 18 tot 35 zit bomvol grensoverschrijdende literaire workshops. We tippen er alvast een aantal. Hou Editio.nl/schrijfweek in de

Lees verder

Terugkijken: Manon Uphoff bij M’s boekenclub

Manon Uphoff over haar nieuwe boek Vallen is als vliegen

Manon Uphoff sprak over haar nieuwe roman Vallen is als vliegen in de boekenrubriek van het televisieprogramma M, van Margriet van der Linden.

Lees verder

Driedubbel feest voor Jan Vantoortelboom (en voor jou)

Niet alleen is Jan Vantoortelbooms langverwachte derde deel Jagersmaan er, Meester Mitraillette is uitgebracht in Amerika én de Vantoortelboombustour gaat vertrekken. We vieren mee met 10 procent korting op cursus Fictie -2, die Jan Vantoortelboom 15 mei als tutor aftrapt.

Lees verder

Iris Roggema wint Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019

Iris Roggema wint Debutantenschrijfwedstrijd

Rapapapaaaam, winnaar van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019 is Iris Roggema met het verhaal Engel. Lees snel het complete juryverslag...

Lees verder

Dit was Debutantenbal 2019

Er waren schrijvers, redacteuren, uitgevers, lezers, luisteraars en liefhebbers, en er was feest en muziek, maar boven alles stond Debutantenbal 2019 bol van verhalen die verbinden. En een afterbal na.

Lees verder

Ivo Victoria heeft een boodschap voor jou

Luister deze intieme boodschap van schrijver Ivo Victoria.

Lees verder

Wilma Geldof geeft 10 tips voor het schrijven voor jongeren

Dit zijn tien tips van schrijfster en tutor Wilma Geldof voor het schrijven voor jongeren en andere mensen.

Lees verder

Daar is ‘ie! De shortlist van de Debutantenschrijf­wedstrijd 2019

Na een veel te lang juryberaad - want zo gaat dat met juryberaden - kregen wij zojuist van juryvoorzitter Thomas Verbogt de shortlist van de Debutantenschrijfwedstrijd 2019. 

Lees verder

Hoe je jouw turbulente leven omzet in literatuur, leer je van Elke Geurts

Elke Geurts

Extra startdatum! Op 27 februari start een extra cursus Creatief Schrijven (Fictie-1) onder begeleiding van Elke Geurts. Bekijk hier een video waarin Elke vertelt over haar boek Ik ook van jou.

Lees verder