Magazine Schrijf, leer, inspireer

In de spotlight: Anke Kranendonk, tutor Kinderboek schrijven

In haar verhalen beschrijft Anke Kranendonk op een heel herkenbare manier hoe kinderen denken en voelen. Tijdens de cursus Kinderboek schrijven onder haar leiding leer je je inleven in de belevingswereld van kinderen en het toepassen van schrijftechnieken op die belevingswereld.

Lees verder

Nieuwe boeken van onze cursisten

Wat zijn we trots! De lijst van gepubliceerde cursisten blijft groeien. We tippen twee verse debuten: Krassels van Jos Govaarts en Verdwenen woorden van Monique de Heijde. En vooruit, we stelden ze ook nog een paar vragen.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek! Deze workshops mag je gewoon niet missen

Een week lang werken aan jouw tekst op misschien wel het meest idyllische plekje in Nederland. Praten met en begeleiding van ervaren schrijvers en ander jong talent. Het programma van de Lage Landen Schrijfweek voor schrijvers van 18 tot 35 zit bomvol grensoverschrijdende literaire workshops. We tippen er alvast een aantal. Hou Editio.nl/schrijfweek in de

Lees verder

Terugkijken: Manon Uphoff bij M’s boekenclub

Manon Uphoff over haar nieuwe boek Vallen is als vliegen

Manon Uphoff sprak over haar nieuwe roman Vallen is als vliegen in de boekenrubriek van het televisieprogramma M, van Margriet van der Linden.

Lees verder

Driedubbel feest voor Jan Vantoortelboom (en voor jou)

Niet alleen is Jan Vantoortelbooms langverwachte derde deel Jagersmaan er, Meester Mitraillette is uitgebracht in Amerika én de Vantoortelboombustour gaat vertrekken. We vieren mee met 10 procent korting op cursus Fictie -2, die Jan Vantoortelboom 15 mei als tutor aftrapt.

Lees verder

Iris Roggema wint Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019

Iris Roggema wint Debutantenschrijfwedstrijd

Rapapapaaaam, winnaar van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019 is Iris Roggema met het verhaal Engel. Lees snel het complete juryverslag...

Lees verder

Dit was Debutantenbal 2019

Er waren schrijvers, redacteuren, uitgevers, lezers, luisteraars en liefhebbers, en er was feest en muziek, maar boven alles stond Debutantenbal 2019 bol van verhalen die verbinden. En een afterbal na.

Lees verder

Daar is ‘ie! De shortlist van de Debutantenschrijf­wedstrijd 2019

Na een veel te lang juryberaad - want zo gaat dat met juryberaden - kregen wij zojuist van juryvoorzitter Thomas Verbogt de shortlist van de Debutantenschrijfwedstrijd 2019. 

Lees verder

Publieksprijs Debutantenschrijfwedstrijd 2019 is voor Semhar Abera!

Semhar Abera wint de publieksprijs van de Debutantenschrijfwedstrijd 2019. Lees haar verhaal Selam & Maleek.

Lees verder

Debutantenschrijfwedstrijd 2018 van start!

Prijsuitreiking Debutantenschrijfwedstrijd

De Debutantenschrijfwedstrijd 2018 is begonnen! Doe mee en maak kans op de publieksprijs of de vakjuryprijs. Beide prijzen worden uitgereikt op het jaarlijkse Debutantenbal.

Lees verder