Magazine Schrijf, leer, inspireer

Schrijfopdracht: pratende kunst

Wil je een betere schrijver worden? Kijk verder dan je boekenkast lang is. Richt je op kunst, bijvoorbeeld. Deze schrijfopdracht gaat erover.

Lees verder

Schrijfopdracht: een goed begin

begin

Hoe begin je jouw verhaal? Deze opdracht maakt je bewust van de mogelijkheden, zodat je de beste optie voor jouw verhaal kunt kiezen.

Lees verder

Schrijfopdracht: goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe schrijfopdrachten. We trappen af me een opdracht die je helpt om je personage zo goed mogelijk te leren kennen.

Lees verder

Schrijfopdracht met beroemde film quote

Personages kunnen dezelfde dingen zeggen, die afhankelijk van de context van de scène, toch iets heel anders betekenen. Hier een schrijfopdracht waarin je veel dialoog kwijt kunt.

Lees verder

Een schrijfoefening voor elke dag

Hier weer een oefening om de schrijfspieren los te maken. Beschrijf een week lang elke dag in 50 woorden een ander personage. Het mag zijn hoe iemand eruit ziet. Hoe iemand praat. In steekwoorden. In mooie zinnen. Spreektaal. Stadhuistaal. Alles mag. Denk niet te lang na. Het is de bedoeling dat je hier niet meer dan 20 minuten per dag aan kwijt bent. 

Lees verder

Hoe neem je de lezer mee in het onderwerp?

Vrijwel iedere professional, krijgt wel eens het verzoek om een memo, notitie of advies te schrijven op zijn of haar vakgebied. Met de inhoudelijke kennis en expertise zit het meestal wel goed.

Lees verder

Schrijfopdracht: wie vertelt dit eigenlijk?

Schrijfopdracht over perspectief.

Lees verder

Schrijfopdracht: Hou je nog een beetje van me?

Zorg dat de lezer om je personage geeft. Doe de opdracht!

Lees verder

Schrijfopdracht: Brainstormsessie

Een schrijfopdracht om nieuwe ideeën voor je plot op te doen.

Lees verder

Schrijfopdracht: Het kerstdiner

Het kerstdiner kan buiten alle gezelligheid ook inspiratie bieden. Voor een flink ongemakkelijke scène. Doe de opdracht en schrijf je eigen ongemakkelijke kerstdiner.

Lees verder