Magazine Schrijf, leer, inspireer

Kinderboekenschrijfster Lian Kandelaar (11) op de longlist voor de Jan Wolkersprijs 2017

Lian Kandelaar (11) staat op de longlist voor de Jan Wolkersprijs 2017. Wat drijft zo'n jong meisje tot het willen verbeteren van de wereld en hoe zit haar schrijfproces in elkaar? Lees het interview en geniet van haar wijsheid.

Lees verder

Editio Agentschap brengt kinderboekenschrijver Cora Sakalli onder bij Uitgeverij Moon

Lees hier hoe Editio Agentschap Cora Sakalli onderbracht bij Uitgeverij Moon.

Lees verder

Interview met Dennis Meyer: “Ik wist dat ik een stap verder wilde zetten maar dat in mijn eentje niet kon.”

Dennis Meyer volgde de cursus Fictie III onder leiding van Pauline Slot. Naast zijn werk als freelance schrijver, is hij hard bezig aan zijn manuscript. Lees hier meer over zijn schrijfproces en zijn manuscript!

Lees verder

Interview met tutor Kinderboek Schrijven Wilma Geldof: ‘Ik schrijf in principe voor alle leeftijden.’

In aanloop naar de Open Dag van Editio op 17 juni ging Editio in gesprek met tutor Wilma Geldof. Wat maakt het schrijven voor kinderboeken anders dan voor volwassenen en hoe weet je voor welke doelgroep je wil schrijven?

Lees verder

Interview met tutor Manon Uphoff

In aanloop naar de Open Dag van Editio op 17 juni ging Editio in gesprek met tutor Manon Uphoff. Wat houdt haar momenteel bezig en wat is haar belangrijkste boodschap aan schrijvers?

Lees verder

Interview met tutor Hugo Heinen

Editio ging vlak voor de Open Dag in gesprek met Hugo Heinen. Lees hier alvast wat tips die hij mee wil geven aan beginnende schrijvers.

Lees verder

Interview met cursist Merel de Jong over de cursus Non-Fictieverhaal

Merel de Jong studeert sociologie in Leuven en volgde bij Editio de cursus Non-Fictieverhaal onder leiding van Joris van Casteren. Lees waarom zij de cursus ging doen bij Editio en wat ze eraan had.

Lees verder

Het wonderbaarlijke vermogen van Pnin

De positie en ervaringen van buitenstaanders in een nieuwe, vreemde maatschappij zijn nu actueler dan ooit. Manon Uphoff over Nabokovs personage Pnin uit de gelijknamige roman en wat zij zelfs nu nog van dit bijzondere personage leert. Met schrijftips van Uphoff en een video-interview over haar ervaringen als debutante, gevestigd auteur en nu ook scenarioschrijfster.

Lees verder

De zoektocht naar talent

Je wil je manuscript gepubliceerd krijgen. Dit is nog niet zo eenvoudig. Hoe grijp je als schrijver de aandacht van de uitgevers en hoe houd je die aandacht vast? Wij vroegen drie acquirerend redacteurs en een PR-specialiste hoe beginnende schrijvers in de kijker lopen bij uitgeverijen én het publiek.

Lees verder

Interview met cursiste Laura te Hennepe: ‘Nu zeg ik gewoon: Ik ga een boek schrijven!’

Cursiste Laura te Hennepe vertelt over haar schrijfambities en hoe Editio haar daarbij van dienst is.

Lees verder