Magazine Schrijf, leer, inspireer

5 tips om je manuscript te laten opvallen bij een uitgever

5 tips om je manuscript te laten opvallen bij een uitgever

Hoe vermijd je de slush pile op het bureau van de uitgever? En wat kun je nog meer doen om je manuscript onder de aandacht te krijgen? Én we zetten vijf praktische tips voor je op een rij.

Lees verder

5 tips om jouw persoonlijke verhaal te vertellen

Begin vandaag nog met het schrijven van jouw persoonlijke verhaal. 5 tips om je verder te helpen.

Lees verder

Ex-winnaars van de Debutantenschrijfwedstrijd over hun schrijfproces

Zoveel schrijvers, zoveel schrijfprocessen. Wij vinden al die processen ontzettend interessant. Je kunt immers altijd iets van een ander leren. In dat kader vroegen we voormalige winnaars van de Debutantenschrijfwedstrijd naar hun proces.

Lees verder

Screenplayed is het YouTube kanaal voor scriptschrijvers in wording

americanbeauty

In aanloop naar de cursus Scenario Schrijven ontdekten we het YouTube-kanaal Script to Screen, dat ons eraan herinnert dat aan iedere goedlopende speelfilm een goed geschreven script ten grondslag ligt.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek: Manon Uphoff

Tutor fictie Manon Uphoff kwam er laatst achter wat voor soort schrijver ze is. Al veel eerder, na de publicatie van haar verhaal Poep, leerde ze vertrouwen op de samenwerking met de lezer, of kijker. Oh, en nog iets over Whitney Houston. Lees hier het interview met Manon.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek: Thomas Verbogt

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio een schrijfweek voor jong talent. Twintig aspirant schrijvers vertrekken in augustus naar Ulestraten, Limburg, om te schrijven, de schrijver in zichzelf te ontwikkelen en workshops te volgen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Ter voorbereiding gaan we met een aantal van deze schrijvers in gesprek. Lees het gesprek dat we hadden met Thomas Verbogt.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek | Esther van der Krol

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio een schrijfweek voor jong talent. Twintig aspirant schrijvers vertrekken in augustus naar Ulestraten, Limburg, om te schrijven, de schrijver in zichzelf te ontwikkelen en workshops te volgen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Ter voorbereiding gaan we met een aantal van deze begeleiders in gesprek. Lees het gesprek dat we hadden met toneelschrijfster Esther van der Krol.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek | Carmien Michels

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio een intensieve schrijfweek voor talent. 20 aspirant schrijvers vertrekken in augustus naar Ulestraten, Limburg, om een week lang te schrijven, de schrijver in hen te ontwikkelen en workshops te volgen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Ter voorbereiding gaan we met een aantal van deze bekende schrijvers in gesprek.

Lees verder

6 dingen die je moet weten als je een roman wil gaan schrijven

Ben je van plan een novelle of een roman in de steigers te zetten? Bedenk dat verdwalen en opnieuw beginnen erbij hoort. Wees dus geduldig. Maar lees wel eerst onderstaande aanbevelingen.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek | Elvis Peeters

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio en de Tekstsmederij een intensieve schrijfweek voor talent. 20 aspirant schrijvers vertrekken in augustus naar Ulestraten, Limburg, om een week lang te schrijven, de schrijver in hen te ontwikkelen en workshops te volgen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Ter voorbereiding gaan we met een aantal van deze bekende schrijvers in gesprek.

Lees verder