Magazine Schrijf, leer, inspireer

Lage Landen Schrijfweek | Elvis Peeters

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer in samenwerking met Editio en de Tekstsmederij een intensieve schrijfweek voor talent. 20 aspirant schrijvers vertrekken in augustus naar Ulestraten, Limburg, om een week lang te schrijven, de schrijver in hen te ontwikkelen en workshops te volgen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Ter voorbereiding gaan we met een aantal van deze bekende schrijvers in gesprek.

Lees verder

Levenslessen van Mieke Bouma: van je lot je plot maken

Editio-tutor Corporate Storytelling Mieke Bouma publiceerde onlangs 'Het verhaal van je leven'. In dit verfrissende boek vertelt Bouma op relativerende en bemoedigende wijze hoe we allemaal ons levensverhaal kunnen achterhalen en herschrijven.

Lees verder

Tips voor startende bloggers

Enorm veel mensen willen bloggen, hebben de wereld iets te vertellen, maar waar begin je? Heb je wel voldoende technische kennis om een blog te maken, kun je leuk schrijven voor een specifieke doelgroep? Allemaal vragen waar je misschien niet direct een antwoord op weet. Achter is er één ding zeker, bloggen kun je leren. Geen enkele blogger startte met de perfecte blog, bereikte direct een miljoenenpubliek of verdiende onmiddellijke enorme knaken met hun blog.

Lees verder

Walter van den Berg: Leg je werk weg!

Korte en krachtige tip van tutor Walter van den Berg

Lees verder

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk

Schrijf waar je plezier in hebt, en ontdek je eigen stem, zegt Elke Geurts.

Lees verder

Een must-read volgens Manon Uphoff

“Mensen schrijven geen geschiedenis maar de tijd schrijft geschiedenis.” Svetlana Alexijevitsj won in 2015 de Nobelprijs voor literatuur. Ze is schrijver en onderzoeksjournalist. Manon Uphoff: ‘Als je inzicht wil krijgen in de levens van mensen uit de periode dat de Sowjet Unie uit elkaar viel, wil weten hoe mensen over hun leven van toen praten, dan moet je dit boek lezen. Bovendien kom je al lezende veel te weten over Rusland.

Lees verder

Brieven aan een jonge schrijver

Er zijn heel veel boeken verschenen over het schrijven en het schrijfproces. ‘The art of fiction’ van John Gardner is waarschijnlijk het allerbekendste.

Lees verder

Zoek de beste voortzetting

Of je nu fictie schrijft of een blog, probeer voor elk woord de beste variant te vinden, zegt Linda Polman

Lees verder

Marieke Lucas Rijneveld op Debutantenbal 2018 – Lees haar tips hoe je kunt debuteren

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld te gast op het Debutantenbal 2018. Ze licht alvast een tipje van de sluier op over hoe je je in the picture schrijft bij uitgeverijen.

Lees verder

Blijf niet hangen

Als je vast komt te zitten, zoek dan een punt in je verhaal waar je wel mee verder kunt, zegt Eveline Stoel​

Lees verder