Magazine Schrijf, leer, inspireer

Q&A: Adriana & Ela, Lage Landen-deelnemers van het eerste uur

lage landen deelnemers Ela Colak en Adriana Ivanova

Zij waren erbij, bij die allereerste Lage Landen Schrijfweek: Adriana Ivanova en Ela Colak. Bijna een jaar later droegen ze voor uit eigen werk op het Debutantenbal en zijn het bovendien dikke vriendinnen. We stelden deze schrijftalenten een paar vragen over hun Schrijfweek en hoe het ze verder vergaat.

Lees verder

In de spotlight: Anke Kranendonk, tutor Kinderboek schrijven

In haar verhalen beschrijft Anke Kranendonk op een heel herkenbare manier hoe kinderen denken en voelen. Tijdens de cursus Kinderboek schrijven onder haar leiding leer je je inleven in de belevingswereld van kinderen en het toepassen van schrijftechnieken op die belevingswereld.

Lees verder

Lage Landen Schrijfweek! Deze workshops mag je gewoon niet missen

Een week lang werken aan jouw tekst op misschien wel het meest idyllische plekje in Nederland. Praten met en begeleiding van ervaren schrijvers en ander jong talent. Het programma van de Lage Landen Schrijfweek voor schrijvers van 18 tot 35 zit bomvol grensoverschrijdende literaire workshops. We tippen er alvast een aantal. Hou Editio.nl/schrijfweek in de

Lees verder

Terugkijken: Manon Uphoff bij M’s boekenclub

Manon Uphoff over haar nieuwe boek Vallen is als vliegen

Manon Uphoff sprak over haar nieuwe roman Vallen is als vliegen in de boekenrubriek van het televisieprogramma M, van Margriet van der Linden.

Lees verder

Vier tips tegen uitstelgedrag bij het schrijven

Tips om uitstelgedrag te vermijden

Je vingers rusten zachtjes op het toetsenbord, wachtend op de perfecte zin om de lege bladzijde mee te beginnen. Maar dan gebeurt het: voor de zoveelste keer vindt je brein een nieuws achterdeur in het schrijfproces. Fluks klap je je laptop dicht en de bladzijde blijft onbeschreven. Je strijkt neer in je comfortabele stoel en leest deze vier tips om uitstelgedrag te voorkomen.

Lees verder

Schrijftip: een eerlijk advies van Auke Kok

Beter goed gejat, dan slecht bedacht, zegt Auke Kok

Lees verder

5 tips om je manuscript te laten opvallen bij een uitgever

5 tips om je manuscript te laten opvallen bij een uitgever

Hoe vermijd je de slush pile op het bureau van de uitgever? En wat kun je nog meer doen om je manuscript onder de aandacht te krijgen? Én we zetten vijf praktische tips voor je op een rij.

Lees verder

5 tips om jouw persoonlijke verhaal te vertellen

Begin vandaag nog met het schrijven van jouw persoonlijke verhaal. 5 tips om je verder te helpen.

Lees verder

Ex-winnaars van de Debutantenschrijfwedstrijd over hun schrijfproces

Zoveel schrijvers, zoveel schrijfprocessen. Wij vinden al die processen ontzettend interessant. Je kunt immers altijd iets van een ander leren. In dat kader vroegen we voormalige winnaars van de Debutantenschrijfwedstrijd naar hun proces.

Lees verder

Screenplayed is het YouTube kanaal voor scriptschrijvers in wording

americanbeauty

In aanloop naar de cursus Scenario Schrijven ontdekten we het YouTube-kanaal Script to Screen, dat ons eraan herinnert dat aan iedere goedlopende speelfilm een goed geschreven script ten grondslag ligt.

Lees verder